Afbeelding
Filmhuis Veenendaal

Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux

12 augustus 2022 om 14:24 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal opent op 20 augustus de deuren van theater Spectrum voor Délicieux. De voorstelling start om 20.00 uur en toont het verhaal over het ontstaan van het eerste restaurant in de tijd net vóór de Franse revolutie. 

Délicieux gaat over Pierre Manceron die als kok in vaste dienst is bij de Hertog van Chamfort. Als hij op een avond de adellijke gasten een bijzonder diner voorschotelt, blijkt al snel dat de disgenoten geen prijs stellen op zoveel gastronomische vernieuwing. Het kost hem zijn baan en hij trekt zich terug naar het platteland waar hij Louise leert kennen. Ze inspireert Pierre om zijn droom in vervulling te laten gaan: het starten van een echt restaurant.  

In deze feelgoodfilm worden drama en komedie als ingrediënten tot een uitgebalanceerd gerecht voorgeschoteld. De authentieke kostuums, maar ook de schilderachtige setting maken Délicieux tot een natuurgetrouw historisch schouwspel. Regisseur Éric Besnard levert een bourgondische weergave van deze tumultueuze periode in de geschiedenis. 

Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Meer informatie is beschikbaar op www.filmhuisveenendaal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie