Afbeelding
Filmhuis Veenendaal

‘Drive my Car’ en ‘Silence of the Tides’ in Filmhuis Veenendaal

17 mei 2022 om 16:15 Film

VEENENDAAL Aankomend weekend staan er twee films op het programma bij Filmhuis Veenendaal. Op zaterdag 21 mei draait het ijzersterke drama Drive my Car, waarin Yüsuke een persoonlijk chauffeur krijgt aangewezen om mee naar Hiroshima te rijden. Zijn leven wordt getekend door een groot verlies – misschien is deze roadtrip wel wat hij nodig heeft? De dag erna speelt Silence of the Tides, dat het prachtige verhaal van de Waddenzee laat zien. De film zit vol met indrukwekkende beelden en aangrijpende geluidsfragmenten. Zoals de makers zelf zeggen: “Een hypnotiserende bioscoopervaring.”

In Drive my Car volgen we het verhaal van Yüsuke Kafuku. Het perfecte leventje met zijn vrouw valt uit elkaar als hij een groot geheim ontdekt. Nog voordat hij het kan bevatten, slaat het noodlot toe. Nu, twee jaar later, heeft hij het mysterie nog steeds niet opgelost. Zijn regisseerwerk ziet hij niet meer zo kleurrijk als vroeger en een lach valt ver te zoeken bij hem.

Hij besluit een toneelstuk te regisseren ver van de plek van het ongeluk: Hiroshima. Voor de trip krijgt hij een jonge, bescheiden vrouw als chauffeur om hem te brengen. Onderweg leren ze elkaar langzaam beter kennen en confronteert Yüsuke het geheim rondom zijn overleden vrouw. Drive my Car won de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.

WADDENGEBIED Voor de tweede keer speelt Silence of the Tides op het witte doek in het filmhuis! Deze prachtig geschoten documentaire laat, naast het  indrukwekkende waddengebied, de bijzondere relatie tussen mens en natuur zien. Hoewel de twee voornamelijk in harmonie leven, beïnvloeden ze elkaar enorm: zowel goed als slecht. Silence of the Tides laat zien welke adembenemende natuur Nederland te bieden heeft, maar ook welke gevaren er nog op de loer liggen.

Drive my Car draait zaterdag 21 mei om 20.00 uur. Op zondag 22 mei speelt Silence of the Tides om 14:30. Kaarten zijn ter plekke te koop. Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan online tickets op www.filmhuisveenendaal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie