Afbeelding
Jan van den Brink

Honderden bezoekers bij 27e editie De Classic Races

13 augustus 2022 om 15:05 Evenementen

VEENENDAAL Na de coronajaren konden de vrouwelijke en mannelijke motorliefhebbers weer helemaal los tijdens de 27e editie van De Classic Races. Ondanks de warmte kwamen honderden bezoekers vrijdag en zaterdag naar het industrieterrein De Factorij in Veenendaal om naar de straatraces te kijken. 

De rijders trapten vrijdagavond af met de gebruikelijke Le Mansstart, deze duurde twee uur. Honderden rijders waren aanwezig om de race bij te wonen. Op zaterdag werden er van 13:00 tot 17.00 uur races gereden. 


 Foto: Jan van den Brink

De bezoekers konden terecht langs het hele circuit en in het rijderskwartier. Stichting Klassieke Motorsport Veenendaal laat op Facebook weten blij te zijn met het publiek dat vrijdag al kwam kijken. De warmte mocht de pret niet drukken. Op meerdere plekken langs het parcours bood de schaduw van de bomen verkoeling voor de bezoekers.  

Liefhebbers en fanatiekelingen konden hun hart ophalen. Er waren motoren bij die al een halve eeuw oud waren. 


Romee en Tess uit Tubbergen als enige damesteam - Foto: Jan van den Brink

De gezusters Romee (23) en Tess (21) uit Tubbergen waren het enige span in de zijspanklasse, ze bestuurden een 1000CC BMW, die het tegen de anderen het op moesten nemen. In één bocht waren zij wat te enthousiast en stonden dan ook snel overdwars in de bocht. Dit liep uiteindelijk goed af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie