Afbeelding
Pixabay

Veenendaal koopt grond rondom voormalige schoolgebouwen terug voor drie euro

3 december 2022 om 11:01 Economie

VEENENDAAL De gemeente gaat iets meer dan 2500 vierkante meter grond rondom voormalige schoolgebouwen voor drie euro terugkopen. Deze percelen verkocht zij eerder, zodat hier onder andere nieuwe woningen konden komen. Een deel is echter ingericht als openbaar gebied en de gemeente Veenendaal moet dit zelf gaan onderhouden. 

,,De gemeente heeft destijds een vastgoedmandje verkocht met verschillende gebouwen, waaronder een aantal voormalige scholen. Een deel van de gronden van deze herontwikkelde gebieden zijn ingericht als openbaar gebied. Deze kunnen wij echter alleen beheren wanneer dit ons eigendom is”, legt wethouder Marco Verloop uit. Bij de verkoop van gemeentelijke gronden waar de ontwikkelaar een deel inricht als openbaar gebied gaat dit stukje meestal automatisch weer terug in de verkoop aan de gemeente. Het college heeft daarom besloten nu een aanvullende koopovereenkomst openbaar gebied met De Bunte Vastgoed B.V. aan te gaan die eerder het hele terrein kocht. 

De gemeente krijgt daarmee de delen rondom de ontwikkelde en te bouwen woningen weer terug in eigendom. ,,Bij de gebieden Langelaar, Pollux en Patrimoniumlaan was deze laatste stap om de grond terug te verkopen aan de gemeente niet vanzelf gebeurd. Met deze aanvullende koopovereenkomst openbaar gebied ronden we dit alsnog af. Veenendaal koopt deze gronden voor het symbolische bedrag van één euro per gebied”, besluit de wethouder. Aan de Langelaar gaat het om bijna achthonderd vierkante meter die de gemeente terugkoopt. Bij de Pollux bijna duizend en nog eens ruim 850 vierkante meter aan de Patrimoniumlaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie