Afbeelding
Provincie Utrecht

Nieuwe wegverlichting: dimbare ledlampen voor Veenendaal en Rhenen

3 oktober 2022 om 07:37 Duurzaamheid

VEENENDAAL In de eerste week van oktober vervangt de provincie Utrecht 78 armaturen van de wegverlichting langs een gedeelte van de Rondweg-Oost in Veenendaal en de Lijnweg in Rhenen.

De vervanging is volgens de provincie nodig, omdat de huidige armaturen aan het eind van hun levensduur zijn. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats waardoor er weinig hinder zal zijn voor het verkeer. De vervanging in Veenendaal vindt plaats langs de Rondweg-Oost (N233) tussen de Wageningselaan en de Cuneraweg. In Rhenen wordt gewerkt langs de Lijnweg (N233) vanaf de Herenstraat tot even voorbij de Achterbergsestraatweg. 

De aannemer werkt in de avonden en nachten van 3 op 4 oktober en van 4 op 5 oktober, tussen 20.00 uur ’s avonds en 6.00 uur de volgende ochtend. De werkzaamheden worden met een hoogwerker uitgevoerd waarbij het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden wordt geleid.

DIMBARE LED-VERLICHTING De bestaande lampen worden vervangen door duurzame en dimbare ledlampen waarbij de hoeveelheid licht op vaste tijden wordt aangepast. Hiermee worden kosten bespaard, de CO2-uitstoot verminderd en wordt de lichtvervuiling minder.
De provincie vervangt de verouderde verlichting langs de provinciale wegen gefaseerd en per wegvak. Een deel van de wegverlichting langs de N233 is de afgelopen jaren al vervangen, de laatste 91 armaturen zijn begin volgend jaar aan de beurt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie