Twee vrijwilligers bij de gespecialiseerde wagens van de Dierenambulance Nederrijn die ook actief is in de gemeente Rhenen.
Twee vrijwilligers bij de gespecialiseerde wagens van de Dierenambulance Nederrijn die ook actief is in de gemeente Rhenen. PR

Dierenambulance Nederrijn zoekt vrijwilligers: ‘Het is erg dankbaar werk’

2 december 2022 om 07:30 Dieren

RHENEN Dierenambulance Nederrijn, met onder meer Rhenen in het werkgebied, start in december een wervingscampagne voor vrijwilligers. Ondermeer door borden langs de toegangswegen, advertenties in huis-aan-huis bladen, sociale media en het verspreiden van flyers.

Voor de uitvoering van de dienstverlening is dierenambulance Nederrijn volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Tegelijkertijd geldt dat, net als andere dierenambulances, Dierenambulance Nederrijn te maken heeft met verloop onder de vrijwilligers en met name de beperkte beschikbaarheid van vrijwilligers tijdens de avond- maar vooral nachtelijke uren. Met de wervingscampagne wil de dierenambulance haar vraag naar vrijwilligers kenbaar maken onder een breed publiek in haar werkgebied. Coördinator Wilma van den Boogert: ,,Ons werk is ongelooflijk leuk en boeiend! Je komt op bijzondere plekken, komt bijzondere dieren tegen en het is erg dankbaar werk.”

Iedereen heeft wel een beeld bij de Dierenambulance maar weinigen zullen weten dat de organisatie volledig is aangewezen op de inzet van vrijwilligers. Wat vrijwilligers kunnen doen bij de dierenambulance en wie welkom zijn als vrijwilliger bij de dierenambulance is ook niet algemeen bekend. Van den Boogert: ,,Daarom is het belangrijk om bredere bekendheid te geven aan de belangrijke taken die de dierenambulance vervult, dat de dierenambulance eigen inkomsten moet genereren en dat de dierenambulance voor haar functioneren afhankelijk is van voldoende mensen die bereid zijn om zich als vrijwilliger in te zetten.” Vrijwilligers zeggen: ,,Het werk is hartstikke leuk, maar ook leerzaam. Het is heel eervol en dankbaar werk, na elke dienst ga ik weer met een goed gevoel naar huis.”

Nu de arbeidsmarkt weer op volle toeren draait wordt het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en voor lange tijd te behouden. Nederrijn heeft grote behoefte aan een wervingscampagne die een duidelijk beeld van de dierenambulance geeft, om daarmee de betrokkenheid bij het werk van de dierenambulance te vergroten en de belangstelling voor het werken als vrijwilliger bij de dierenambulance, te verhogen. Bij verschillende fondsen zijn met succes middelen aangevraagd waarmee dit jaar de campagne kan worden uitgerold.

Meer inforamtie op www.dierenambulancenederrijn.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie