Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Burgemeester Kats: ‘We blijven mensen attenderen op coronaregels’

19 januari 2022 om 20:05 Corona

VEENENDAAL Attenderen en af en toe een waarschuwing. Dat is volgens burgemeester Gert-Jan Kats met name wat nodig is om mensen in Veenendaal te herinneren aan de maatregelen om de oplopende besmettingscijfers tegen te gaan.

door Peter Kuijpers

,,We leven allemaal nog met de teleurstelling dat er nog steeds een lockdown-situatie is. We zien dat de meeste personen in Veenendaal de maatregelen over het algemeen goed naleven. Ook weer het afgelopen weekend. Eerder hebben we laten weten dat we er ook voor de ondernemers zijn, maar we gaan ze wel aan de regels houden”, zegt Kats.

OPEN BRIEF Zo’n twee weken geleden ondertekende de burgemeester een open brief aan Minister-President Rutte namens het college, de raad, Winkelstad Veenendaal en de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal om te denken aan de niet-essentiële sector. Winkels en kappers mochten bijvoorbeeld 16 januari open, onder andere cultuur en horeca moeten nog wachten. Toch heeft de gemeente wel een goede samenspraak met deze ondernemers.

SIGNAAL Een drietal zagen boa’s afgelopen weekend openen. ,,Hier was een goed gesprek en waarschuwing voldoende en die zijn weer gesloten. We hadden echter één restaurant als gemeente gemist. Maar over het algemeen is ons signaal helder: dat je je wel aan de regels houdt.’’ Eén winkel heeft een boete gehad. 

Kats blijft er alles aan doen om dat gevoel van onmacht bij de horeca en cultuur onder de aandacht te brengen. ,,Het kabinet moet wijze besluiten nemen. We hadden meer gehoopt voor de horeca en zijn blij met het openen van scholen en kans om te sporten. Dit geeft lucht aan de samenleving. En besmettingscijfers in Veenendaal zijn niet anders dan omliggende gemeenten. Op straat spreken we mensen eerder aan op het gebruik van mondkapjes dan een groepsgrootte. We blijven mensen attenderen op de regels’’, besluit de burgemeester.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie