Tijdens de stuntdag konden de leerlingen veilig van grote hoogte springen
Tijdens de stuntdag konden de leerlingen veilig van grote hoogte springen Rembrandt College

Rembrandt College viert dertigjarig bestaan met spectaculaire stuntdag

29 november 2022 om 11:54 Overig Deel je nieuws

Het Rembrandt College   vierde afgelopen week feest. Het is dit jaar immers dertig jaar geleden dat de openbare school voor MAVO, HAVO en VWO naar Veenendaal kwam.

Weet u hoe het voelt om van het dak van een schoolgebouw af te springen of een fakkel met vuur in je mond te doven? Om op een minifietsje te rijden , leren te jongleren of een hindernisparcours af te leggen met een BMX? Om een deadfall te maken uit een boom of door een brandende hoepel te springen? De leerlingen van het Rembrandt College wel!

Nieuwe dingen leren,   je grenzen verleggen en vertrouwen hebben in jezelf, daar draaide het om. Ontdekken dat wat op het eerste gezicht eng lijkt, het niet hoeft te zijn. En er samen enorm veel plezier aan te beleven. Iedereen kon zich een dag lang uitleven.

Maar ook het praktisch onderwijs kwam aan bod. De leerlingen van VWO-4 schreven een sollicitatiebrief aan New York Pizza om er vervolgens aan de slag te gaan als pizzabakker en samen het resultaat van hun kookkunsten op te eten.

De leerlingen van de klassen 4-HAVO en 3-MAVO maakten busreizen naar Lille en Keulen, om er het in de les geleerde Frans en Duits in de praktijk konden brengen terwijl ze de cultuur van beide steden   en opsnoven konden genieten van de kerstsfeer.

De dag werd afgesloten met een spetterend schoolfeest in de aula, verzorgd door Radio 538. En voor de docenten was er een reünie op vrijdag, waar geconcludeerd kon worden dat het Rembrandt College klaar is voor tenminste nog eens dertig jaar aan de Rembrandtlaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie