beiaardier Rosemarie Seuntiëns
beiaardier Rosemarie Seuntiëns Seuntiëns

Rosemarie Seuntiëns speelt op onze bijzondere beiaard in Rhenen

16 augustus 2022 om 20:59 Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 27 augustus verzorgt Rosemarie Seuntiës het derde zomerconcert op onze beiaard in de Cuneratoren. Ze speelt van vier tot vijf. Het concert is overal in de benedenstad te volgen. In de gratis toegankelijke tuin van het Stadsmuseum zit je rustig en kan van een drankje genoten worden.

Rosemarie  is geboren in het klokkendorp Asten. Ze studeerde piano aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.

Op het programma staat zowel oude als moderne muziek.  Tussendoor worden fragmenten gespeeld van film muziek en Rosemarie eindigt met een stuk van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt in een bewerking van haar leermeester Arie Abbenes.    Een uitdagend nummer voor een beiaardier.

Na afloop komt de beiaardier naar de museumtuin en kan nagepraat worden over het concert.

De serie zomerconcerten worden mogelijk gemaakt door de vrijwilligers en donateurs van het CuneraGilde en het Stadsmuseum.  Zonder de medewerking van de Gemeente Rhenen, die eigenaar is van deze beiaard is bespeling vanzelfsprekend onmogelijk. Aan het einde van de bespeling

Volgende concertbespelingen zijn op 3 september Klaas de Haan, 10 september op Open Monumentendag onze CuneraGilde vrijwilligers Olga Krips, Wim Veerman en Siem Gerritsen en op 17 september  haalt Anne Kroeze zijn wegens hitte vervallen concertbespeling in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie