Hans Oude Luttighuis exposeert in Podium De Vlam.
Hans Oude Luttighuis exposeert in Podium De Vlam. Hans Oude Luttighuis

Rhenen door de ogen van Hans Oude Luttighuis

12 augustus 2022 om 09:03 Overig Deel je nieuws

Hans wandelt graag en veel in en om het mooie Rhenen. Hij maakt dan foto’s. Maar daar blijft het niet bij. Als een ware digitale kunstenaar bewerkt hij deze foto’s zodanig dat het geen foto’s meer zijn. Wat wel? Hans noemt het ‘impressionistische prints’. Nu te zien in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen!

Hans heeft in het dagelijks leven een eigen bedrijf in de IT. Zijn kennis van en interesse in digitale technieken heeft hij op een artistieke wijze verder ontwikkeld. “Op basis van een foto ontwikkel ik een print op doek die op grote afstand op een foto lijkt, maar die eigenlijk niets meer met een foto te maken heeft. Zoals bij de impressionisten bestaat het geheel uit een vereenvoudiging van het werkelijke beeld, in dit geval in de vorm van kleurvlakken. Deze vlakken lijken van dichtbij een verwrongen werkelijkheid, maar op afstand vormt het geheel een realistische weergave. Persoonlijk vind ik het een bijzonder effect.”

Impressies van Rhenen

“Door de technieken die ik toepas kan ik zonder kwaliteitsverlies tot op groot formaat – 2 x 1 meter is geen uitzondering – werken, maar ik maak ook kleinere formaten. Je krijgt daardoor een originele impressie van Rhenen aan de muur.”

Aanwezigheid kunstenaar

Zondag 28 augustus 12.00 – 14.00 uur zal Hans Oude Luttighuis aanwezig zijn om te vertellen over zijn werken en vragen te beantwoorden. Entree is gratis. Kijk ook op www.podiumdevlam.nl/agenda. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie