Het personeel van Onze Winkel stond maandagmorgen al vroeg paraat!
Het personeel van Onze Winkel stond maandagmorgen al vroeg paraat! PR

Onze Winkel Zuid open op tijdelijke locatie

25 juni 2022 om 11:54 Winkels

VEENENDAAL Onze Winkel aan het Slotenmaker de Bruïneplein opent 27 juni haar deuren weer. Voorlopig op een tijdelijke locatie achter terStal en te bereiken via de steeg naast deze modewinkel.

,,Een ravage was het vorige maand! Bij binnenkomst keken we recht tegen een enorme gebroken betonnen plaat aan’’, vertelt Gerard van Onze Winkel. Hier stortte 22 mei een plafond in en het achterste deel van de winkel was grotendeels vernield. ,,De eerste zeven meter zit Onze Winkel onder de bovengelegen appartementen, maar achter deze woningen was een uitbouw. Hier stonden stellingen vol met etenswaren, woningaccessoires en textiel. De eerste betonnen overspanning was compleet naar beneden gekomen en had de lage stellingen hier helemaal bedolven.’’

De brandweer heeft eerst de schade opgenomen en daarna is besloten het achterste deel te slopen. ,,Gelukkig is hier nog behoedzaam te werk gegaan door de sloper en zijn de koelingen, hoewel gehavend, nog gered. Ook waren de betonplaten die het plafond vormden achter in de winkel niet helemaal ingestort. Een deel was op de hogere stellingen blijven rusten. We hebben nu alles overgebracht naar een tijdelijke locatie. Deze opent maandag en is te bereiken via de steeg vanaf het plein richting de Doctor Colijnstraat. Hier zullen we doordeweeks weer open zijn van half negen tot zes en op zaterdag tot vijf uur,’’ vervolgt Gerard.

Onze Winkel heeft hier een vijftien tot twintig mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. ,,Een aantal doen weer ervaring op via de gemeente als re-integratie naar regulier werk. En we hebben mensen van Zideris die hier een dagbesteding hebben. Gelukkig konden we hen af en toe op een andere locatie de afgelopen vijf weken laten werken. Maar ik denk dat ze blij zijn weer te kunnen beginnen bij het Slotemaker de Bruïneplein. En we hopen snel weer terug te verhuizen naar het nieuw te bouwen pand,’’ besluit Gerard. Onze Winkel Zuid is tevens een DHL punt en ook het brengen en halen van pakketten kan hier vanaf maandag weer.

Tijdelijke locatie van Onze Winkel achter terStal
Tijdelijke locatie van Onze Winkel achter terStal.
Tijdelijke locatie van Onze Winkel achter terStal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie