Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Elske van de Fliert

Veenendaal tekent convenant Duurzaam Bouwen

21 juni 2022 om 09:48 Duurzaamheid

VEENENDAAL Wethouder Marco Verloop mag het convenant Duurzaam Bouwen van de provincie Utrecht ondertekenen. Hiermee wil de provincie de inzet vastleggen van gemeenten, marktpartijen en waterschappen om op een duurzame, toekomstbestendige manier te gaan bouwen.

door Peter Kuijpers

Het doel is te richten op energie, klimaatadaptatie, circulariteit, natuurinclusief en gezondheid. ,,Veenendaal heeft al een puntensysteem, waarbij ontwikkelaars door zaken aan te pakken in veiligheid, duurzaamheid, groen tot klimaatadaptatie eerder een plan kunnen uitvoeren. Hiermee gaan wij al verder dan wat de provincie voor ogen heeft in haar convenant”, aldus wethouder Engbert Stroobosscher. De provincie wil de afspraken tussen alle partijen bij elkaar brengen. Omdat Veenendaal de meeste al uitvoert in haar lokale beleid en heeft vastgelegd in haar eigen regels, wil zij ook graag tekenen in het provinciale convenant. 

,,Veenendaal doet al meer, maar wij werken graag mee in het convenant Duurzaam Bouwen. Wel hebben we ons puntensysteem met een integrale aanpak ook weer met de provincie gedeeld voor een goede wisselwerking van ideeën.” Wellicht dat zij dit op haar beurt weer binnen het convenant bij andere gemeenten en partijen onder de aandacht kan brengen. De provincie Utrecht staat in haar ambitie voor de grote uitdaging jaarlijks 10.000 woningen te bouwen. Maar wil dit dus wel op een duurzame, toekomstbestendige manier gaan en laten doen. Gedeputeerde Rob van Muilekom gaf eerder al aan dat hij hoopt dat er makkelijker, sneller en duurzaam kan worden gebouwd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie