Trotse werknemer Mohamed Boulahdaraj is nog lang niet van plan te stoppen.
Trotse werknemer Mohamed Boulahdaraj is nog lang niet van plan te stoppen. Suzanne Buddingh

Een bedrijf waar je mag groeien, zowel professioneel als persoonlijk

16 juni 2022 om 14:01 Zakelijk

VEENENDAAL Denk je aan AXA, dan denk je al gauw aan een fiets- of kettingslot. Maar naast fietsaccessoires die worden geleverd onder de naam AXA Bike Security, produceert het bedrijf ook scharnieren, raambeveiliging en deurbeslag onder de naam AXA Home Security. Deze grote internationale speler (onderdeel van Allegion) op het gebied van veiligheid zit ‘gewoon’ in Veenendaal en moderniseert, innoveert en groeit!

Het is één van de grootste en oudste fabrikanten van Veenendaal met een assortiment bestaande uit onder andere fietssloten, fietsverlichting, raamsluitingen, deurbeslag en scharnieren. En over dat laatste weet Mohamed Boulahdaraj alles te vertellen. Nietsvermoedend was hij als zeventienjarige op zoek naar een vakantiebaantje in de buurt en werd hij door een uitzendbureau gekoppeld aan AXA. Het was de bedoeling om er drie weken aan de slag te gaan, maar inmiddels is hij 35 jaar verder. „En ik ga nooit meer weg”, aldus de zeer tevreden werknemer. Hij begon zijn carrière met het controleren van de scharnieren, maar kreeg al snel een opleiding ‘Algemene Techniek’ aangeboden en mag zichzelf nu Operator Mechanical Department noemen.

Je merkt heel goed dat er veel respect is voor alle werknemers

CARRIÈRE Vandaag de dag is Mohamed met zijn team verantwoordelijk voor het produceren van een zeer uiteenlopend assortiment scharnieren en er is dan ook geen dag hetzelfde voor hem. „Eén van de redenen waarom ik mijn werk zo leuk vind”, legt hij uit. „We zijn in de tijd dat ik hier werkzaam ben ontzettend gegroeid en er is heel veel ontwikkeld. Geen scharnier is hetzelfde en elk scharnier heeft zijn eigen gereedschap. Een groot deel van mijn werk bestaat uit ‘ombouwen’ van machines. Aan de hand van een tekening weten wij hoe een machine moet worden ingesteld voor de fabricage van het scharnier. Een secuur klusje dat soms wel vier tot acht uur kan duren voor de vele verschillende soorten en maten: van scharnieren voor kleine kastdeurtjes tot scharnieren voor enorme deuren van honderd kilo.” 

Met zijn collega’s werkt hij in ploegen, de ene week van zes uur ’s ochtends tot twee uur ’s middags en de week daarop van twee uur ’s middags tot tien uur ’s avonds. „Dat geeft mij ook ontzettend veel vrije tijd en daar ben ik heel erg blij mee.”


Rosanne van Maanen heeft haar plek gevonden. - Suzanne Buddingh

EVEN WAT ANDERS Voor Rosanne van Maanen (35), Product Data Specialist, lijkt 35 jaar dienstverband nog heel ver weg, maar na hier bijna anderhalf jaar werkzaam te zijn weet ook zij: „Ik heb nog nooit zo mijn plek gevonden als hier.” Met een opleiding ‘Dier en Veehouderij’ op zak had zij totaal niet verwacht terecht te komen bij een bedrijf als AXA Home Security. „En ik had al helemaal niet gedacht dat ik naast mijn vader zou komen te werken, die hier al 45 jaar in dienst is.” Je zou denken dat Rosanne dan ook via haar vader bij AXA terecht kwam, maar niets is minder waar: „Ik was erg zoekende en zat een tijdje zonder werk. Een recruiter benaderde mij vanwege mijn zeer uiteenlopende CV en zonder enige verwachting ging ik op gesprek. Ik kende de positieve verhalen van mijn vader en had eigenlijk niks te verliezen.” 

En nu loop ik hier trots en zelfverzekerd rond

VAN ALLES WAT „Ze zochten iemand die veel verschillende dingen kon en nu ben ik dé schakel tussen data en klant. Ik had in het begin natuurlijk weinig gevoel bij hang- en sluitwerk, maar ik mocht me het eigen maken en er is veel ruimte om te leren en te groeien. En ik doe er, omdat ik het zo leuk vind, allerlei projecten naast. Zoals het ondersteunen van de marketingafdeling en het opzetten van een online sleutel en cilinder service.” 

De Rhenense is heel enthousiast wanneer ze vertelt over haar werk. „Ik had veel verwacht, maar niet de diversiteit waar ik in deze mate mee te maken krijg. Ze zien hier waar je goed in bent. Zo werk ik graag aan projecten die ik zelf mag beginnen en ook af kan maken. Ik heb een eigen kantoor gekregen omdat ik dat nodig had om mij te concentreren en er wordt benoemd wat je goed doet. En nu loop ik hier trots en zelfverzekerd rond.”

TROTS Rosanne en Mohamed zijn het erover eens: „Je merkt heel goed dat er veel respect is voor alle werknemers. Mensen zijn hier zo vriendelijk en het is hier echt heel gezellig. Ik voel me hier enorm welkom en het voelt niet als werken. Ik vind het prachtige mensen”, glundert Mohamed. Jubileums worden goed gevierd met een leuk feestje en Mohamed is dan ook zeker van plan om zijn 40-jarig jubileum niet aan zich voorbij te laten gaan. 

Het bedrijf kent zijn werknemers en dat zijn toch bijna 200 mannen en vrouwen

Ook Rosanne vindt: „Het bedrijf kent zijn werknemers en dat zijn toch bijna 200 mannen en vrouwen. Er is veel openheid en eerlijkheid en dat werkt vice versa denk ik. Ik heb mezelf ook nooit anders voorgedaan.” Het kersje op de taart zijn de kleine attenties, voegt Rosanne toe. „Bijvoorbeeld met Kerst, vlak voor de zomervakantie, Pasen en het Suikerfeest. Daar word je toch vrolijk van?!” 

WERK Op zoek naar een nieuwe baan? „Probeer te vergeten dat je misschien geen affiniteit hebt met ons product”, raadt Rosanne aan. „Onderschat jezelf niet, je krijgt de ruimte om het bedrijf te leren kennen door middel van interne opleidingen, open gesprekken en groeimogelijkheden en je hoeft niet altijd heel technisch te zijn. Ik ben het perfecte voorbeeld”, lacht ze hardop.

Dit artikel wordt u aangeboden door AXA. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie