Afbeelding
Heuvelrug Wandeltocht

Heuvelrug Wandeltocht keert weer terug

21 mei 2022 om 16:30 Activiteiten

VEENENDAAL Na een pauze van twee jaar is het wandelevenement weer terug: op zaterdag 28 mei start de zeventiende Heuvelrug Wandeltocht vanaf het Rembrandt College in Veenendaal. ,,Met nieuwe routes, veel sfeer en gezelligheid onderweg. Zoals altijd is de opbrengst van de tocht voor het goede doel,’’ laat de organisatie weten.

De goede doelen dit jaar zijn Jantje Beton en Stichting De Muzen. Rotaryclub Veenendaal-Regio, die de Heuvelrug Wandeltocht organiseert, hoopt met de steun aan Jantje Beton dat meer kinderen de kans krijgen en gestimuleerd worden om buiten te spelen. ,,De afgelopen twee jaar hebben veel mensen ontdekt hoe fijn het is om buiten te zijn. Zo is wandelen alleen maar populairder geworden”, weet Hugo van der Velde, van het organiserend comité Heuvelrug Wandeltocht. ,,Wandelen is gezond én leuk, zeker samen met anderen. Wie meedoet aan de wandeltocht zal ervaren hoe mooi de omgeving van Veenendaal is. We verwachten heel veel wandelaars een mooie dag te bezorgen.”

Het thema van de zeventiende Heuvelrug Wandeltocht is ‘Onverwachte ontmoetingen’. ,,Acteurs van de Veenendaalse toneelvereniging PIT geven hier invulling aan”, zegt Hugo van der Velde. “Dus laat je verrassen, je weet maar nooit wie je tegenkomt onderweg.” Big Band Veenendaal zorgt bij aankomst voor een muzikaal en feestelijk onthaal van de wandelaars op het Rembrandt College. ,,Superleuk dat we er samen met Veenendaalse verenigingen een sfeervolle en gezellige wandeltocht van kunnen maken.”

Jong en oud, genieten van de omgeving of flink kilometers maken, de tocht is er voor alle wandelaars. Er kan gestart worden op de afstanden 10, 15, 25, 40 of 50 kilometer. Onderweg heeft de organisatie verschillende rustpunten ingericht, waar deelnemers gratis koffie, thee, bouillon en limonade krijgen. Ook aan een appeltje voor onderweg is gedacht. Na afloop van de tocht is er aan de finish een medaille verkrijgbaar.

Start en finish op zaterdag 28 mei is bij het Rembrandt College aan de Rembrandtlaan. Deelname bij voorinschrijving (t/m 27 mei) kost 9,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee. Meer informatie en inschrijven: www.heuvelrugwandeltocht.nl

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie