Avondwandeling bij Prattenburg
Avondwandeling bij Prattenburg Hanna Pol

Wandel mee in het gouden uur tijdens een stiltewandeling

20 mei 2022 om 17:02 Lokaal Deel je nieuws

Tegenwoordig zijn we het vaak niet zo gewend: stilte. En als er eens een stilte valt, praten we die vaak al snel weer dicht. Terwijl stilte juist heel goed voor een mens kan zijn. Wanneer alle ruis van het dagelijks leven wegvalt, kunnen de zaken naar boven komen die er écht toe doen.

Op 27 mei en 17 juni organiseert Hanna Pol, wandelcoach bij Zinstap, een stiltewandeling in de natuur. Er wordt gewandeld in de avond, van 19:30 uur tot zonsondergang. Die tijd wordt ook wel het ‘gouden uur’ genoemd. De ondergaande zon zet de wereld in een prachtige gouden gloed, waardoor de natuur op haar mooist is.

Wanneer de avond valt, merk je dat de natuur zich klaarmaakt voor de nacht. Het wordt langzaamaan steeds stiller. Het is een prachtige, bijna magische, stilte. Wandelend in de schepping zul je ervaren dat die avondstilte ook bij jezelf binnenkomt.

Tijdens de stiltewandeling is er volop ruimte voor het beleven van de natuur. Er zal niet gesproken worden, behalve wanneer er een aanwijzing of aandachtsoefening wordt gegeven om de stilte bewust te ervaren. Halverwege de wandeling is er een pauze om samen te genieten van een prachtig uitzicht, terwijl er koffie of thee wordt gedronken.

De wandeling start op vrijdag 27 mei én op vrijdag 17 juni om 19:30 uur vanaf de parkeerplaats Groene Entree Prattenburg, aan de rand van Veenendaal, en duurt ongeveer twee uur. Deelnemers betalen een bijdrage van €15,-. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de website: www.zinstap.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie