leerlingen maken een tuin leefbaar
leerlingen maken een tuin leefbaar Present Veenendaal

Burgerschapsdag: De handen uit de mouwen voor de medemens

20 mei 2022 om 14:32 Lokaal Deel je nieuws

Met klasgenoten je inzetten voor je medemens. Dat deden leerlingen van het Van Lodenstein College op 19 mei. Samen met Present Veenendaal zetten 88 leerlingen mensen op 16 locaties in het zonnetje. De leerlingen doen dit door het opknappen de woonomgeving, het maken en genieten van een high-tea met ouderen of het werken op de stadsakkers. “Ik wil graag in de zorg gaan werken en kon op deze manier ongedwongen proeven aan het werken met ouderen” vertelt een leerling.  

Stichting Present Veenendaal is blij met alle hulp die de leerlingen willen bieden. “Het is mooi om te zien hoe de leerlingen zich in zetten voor de medemens in Veenendaal. Met de aandacht en de activiteiten die de leerlingen geven aan verschillende mensen in Veenendaal, geven ze echt een presentje. De inzet van de leerlingen kan het verschil maken in iemands leven. Het kan de eerst stap zijn waardoor iemand het weer zien zitten om op een positieve manier weer verder te gaan in het leven. Hoewel de organisatie van de burgerschapsdag een flinke puzzel kan zijn, zorgt de goede samenwerking met diverse instellingen dat alles weer op zijn pootjes terecht komt. En achteraf kunnen we terugkijken op een prachtige dag waar leerlingen echt iets konden betekenen voor de medemens!”, aldus Wilrieke van Geresteijn, Coördinator van Stichting Present.  

Ook hebben een aantal raadsleden van diverse Veenendaalse partijen projecten bezocht om het enthousiasme en goede werk te beleven.

Waarom een burgerschapsdag 

“Het Van Lodenstein College (VLC) vindt het belangrijk aan te sluiten bij de aanleg, gaven en interesse van de leerlingen. De school bereidt leerlingen niet alleen voor op een vak, beroep of studie, maar ook op Christelijk burgerschap. “Leelingen ontdekken deze dag hun talenten en leren elkaar in een andere setting kennen. De samenwerking met Stichting Present sluit goed aan bij de manier waarop onze school wil bijdragen aan burgerschapsvorming”, zeggen Alinda van Dijk en Elsbeth Blok, begeleidende docenten namens de school. 

Over Stichting Present Veenendaal 

Stichting Present Veenendaal wil een brug slaan tussen mensen die hulp willen geven en mensen die dat heel goed kunnen gebruiken. Zij zetten vrijwilligers groepsgewijs in voor praktische en sociale projecten. Dit is afhankelijk van de wensen van de groep. Ben je ook enthousiast geworden? Kijk dan op www.presentveenendaal.nl of volg stichting Present Veenendaal op facebook of Instagram.    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie