Bart Voskamp (l) en Leon van Bon (r) haalden herinneringen op
Bart Voskamp (l) en Leon van Bon (r) haalden herinneringen op PR Sportservice Veenendaal

Geslaagd Wielercafé in DownTown

19 mei 2022 om 09:15 Activiteiten Deel je nieuws

Het Wielercafé in DownTown was een groot succes. Aan de vooravond van de profkoersen Veenendaal-Veenendaal ontving presentator Daan van den Berg, wielerjournalist en Eurosport-commentator, de oud-renners Kenny van Hummel, Bart Voskamp, Leon van Bon en Paul van Schalen.

De vier wielrenners waren samen goed voor drie overwinningen en vijf podiumplaatsen. Ruim 75 aanwezigen luisterden naar de soms sappige anekdotes van de vier renners en zagen oude tv-beelden aan zich voorbijtrekken.

Het kwartet renners blikte terug op hun deelnames aan de Veenendaalse koers. Zo herinnerde Van Schalen zich zijn eerste deelname, die eindigde in de Grift, na een stuurfout van de coureur die voor hem fietste: “Ik kon hem alleen ontwijken door het water in te fietsen.” De Wageninger Bart Voskamp is van de vier de enige renner die Veenendaal-Veenendaal nooit won: “Tot mijn grote teleurstelling. Ik kom uit het Binnenveld en had deze koers zo graag een keer gewonnen.” Kenny van Hummel was er bij toen de finish was verplaatst naar de provinciale weg tussen Veenendaal en Elst: “Koersdirecteur Tijs Zonneveld wilde voorkomen dat het een sprintfinish zou worden, maar het werd toch weer een soort sprint.”

Veenendaal-Veenendaal

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal wordt sinds 1985 gereden. 2022 is een bijzonder jaar: voor het eerst sinds de geschiedenis wordt er op twee dagen gereden. Bovendien zijn er side-events voor jong en oud. Meer informatie? Kijk op www.veenendaal-veenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie