Afbeelding
Pixabay

Veenendaal krijgt meer inzicht in ontwerpbegrotingen

19 mei 2022 om 10:26 Politiek

VEENENDAAL De gemeenteraad krijgt dit jaar veel meer inzicht en ruimte voor een reactie in de financiën van gemeenschappelijke regelingen. Dit zijn samenwerkingen met andere gemeenten en organisaties in de regio, waarvoor ook Veenendaal een deel van de kosten op zich neemt.

door Peter Kuijpers

De gemeente heeft onlangs verschillende jaarstukken over 2021 ontvangen, zoals van de Omgevingsdienst Regio Utrecht, de GGD regio Utrecht, de Veiligheidsregio Utrecht, IW4 en de Valleihopper. Daarbij hebben deze tevens een ontwerpbegroting voor 2023 meegestuurd. ,,We hebben met veel gemeenschappelijke regelingen besproken dat we eerder in het jaar de begrotingen voor het volgende jaar willen zien. Net als dat we bij de gemeente al voor de begroting van volgend jaar een beeld van de financiën aan de raad kunnen tonen. Door dit ook aan de gemeenschappelijke regelingen te vragen kan de gemeenteraad daar dan ook nog wat van vinden’’, legt wethouder Marco Verloop uit.

De politieke partijen van Veenendaal hebben dan meer inzicht in welke kosten de gemeente heeft in alle samenwerkingen in de regio. En Veenendaal kan nog wat verduidelijking vragen over bepaalde keuzes. Van het toezicht op bodem-, bouw- en woningtoezicht, de inzet op volksgezondheid en veiligheid, vinden van passend en volwaardig werk tot (aangepast) vervoer waar naast lokaal tevens regionaal aandacht voor is. Wel heeft het college het bestuur van de Valleihopper gevraagd de begroting voor de komende jaren nog niet vast te stellen. Zij wil eerst dat de gemeenteraad van Veenendaal hiernaar kijkt, zodat de politieke partijen hier een reactie op kunnen geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie