Afbeelding
Stichting BO viert FEEST

Kinderburgemeester reikt prijzen kleurwedstrijd stichting BO viert FEEST uit

18 mei 2022 om 16:00 Maatschappelijk

VEENENDAAL De kinderburgemeester van Veenendaal, Avalon, reikte afgelopen week prijzen uit voor een kleurwedstrijd van de stichting BO viert FEEST. Deze stichting deelde afgelopen maand op alle Veenendaalse basisscholen kleurplaten uit om aandacht te geven aan kinderen van gezinnen die geen geld hebben om een verjaardag te vieren. 

Het is niet voor ieder kind vanzelfsprekend om zijn of haar verjaardag te vieren, ook in Veenendaal groeit een grote groep kinderen op in gezinnen die hier geen geld voor hebben. De stichting BO viert FEEST wil daar verandering in aanbrengen, dit doen ze bijvoorbeeld door het aanbieden van verjaardagsboxen. Ieder kind verdient een feestje, is het motto. 


Avalon en Manon Caron bekijken de tekeningen - Foto: Stichting BO viert FEEST

KINDERBURGEMEESTER De huidige kinderburgemeester van Veenendaal, Avalon, is het daar mee eens. ,,Als je zelf geen verjaardagsfeestje kunt geven, word je vaak ook niet uitgenodigd op de verjaardagsfeestjes van andere kinderen. Daarom is het belangrijk dat ieder kind een feestje kan geven.” 

,,En daar heeft Avalon precies de kern van het verhaal te pakken: als je zelf geen feestje geeft, word je vaak niet uitgenodigd op het feestje van een ander”, aldus voorzitter Manon Caron. ,,Daar komt de sociale uitsluiting om de hoek kijken. Dat willen we met Stichting BO viert FEEST tegengaan.”

Woensdag 11 mei was het zover. De prijzen van de kleurwedstrijd werden uitgereikt door Avalon. Nadat de moeilijke klus van jureren geklaard was en alle winnaars een mail ontvangen hadden, vond de prijsuitreiking plaats in Spectrum. Ruim 70 opgetogen kinderen kwamen hier naartoe met een ouders om te horen welke prijs zij hadden gewonnen. 


Een deel van de kinderen die een prijs ontvingen - Foto: Stichting BO viert FEEST

Bestuurslid van BO viert FEEST, Tenny Fondse liet weten: ,,Van bijna alle basisscholen in Veenendaal zijn er inzendingen gekomen. Daarmee was deze actie al een groot succes, want hoe meer bekendheid, hoe meer mensen ons weten te vinden als ze ons nodig hebben.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie