Jurre Mallee, voorzitter van Stichting Cuneradag in de bak bij de Cunerakerk, één van de locaties tijdens de vele muzikale optredens.
Jurre Mallee, voorzitter van Stichting Cuneradag in de bak bij de Cunerakerk, één van de locaties tijdens de vele muzikale optredens. Jan van den Brink

Jurre Mallee heeft er weer zin in Cuneradag: ‘Feest voor jong en oud!’

20 mei 2022 om 07:21 Evenementen

RHENEN Ze zijn er straks allemaal weer bij. Onlangs konden bezoekers weer genieten van Koningsdag in het centrum van Rhenen. Na twee jaar van isolatie mocht dat weer. En het werd weer een groots feest in Rhenen stad. Net zo groots wordt het zaterdag 11 juni als ook weer de Cuneradag wordt gehouden. 

door Henk Jansen

,,We gaan er die dag weer een groots feest voor jong en oud van maken’’, aldus Jurre Mallee (34), voorzitter van Stichting Cuneradag. Hij nam in 2019 de voorzittershamer over van Ben Jacobs. De geboren Noord-Hollander die sinds enige tijd woonachtig is in Wageningen, kwam door zijn bezigheden bij Zideris in Rhenen in contact met Ben Jacobs. Deze Rhenenaar vroeg hem of hij niet toe wilde treden tot de Stichting Cuneradag. 

Hij vertelt: ,,Dat leek me wel wat. Als nieuwe voorzitter kreeg ik gelijk de verantwoording toebedeeld. De eerste Cuneradag onder mijn supervisie was die van 2019. Die werd wat het buitengebeuren betreft vanwege storm afgeblazen. De ‘Kunst en kitsch’ vond wel doorgang. Deze activiteit werd in de kerk gehouden. Vervolgens kregen we te maken met covid-19. Tot tweemaal toe geen Cuneradag. Samen met Henk Jansen, verantwoordelijk voor het facilitaire, hadden we de plannen klaarliggen om in 2020 er een groot feest van te maken. Ging dus ook niet door. Dat jaar erop ook niet. Voor 2022 ziet het er allemaal beter uit. We mogen weer.”

VRIJWILLIGERS Jurre spreekt met respect over die mensen die al enkele jaren als vrijwilliger hun steentje bijdragen aan de Cuneradag. ,,De vergrijzing slaat echter ook binnen onze stichting toe. De mensen die die al enkele jaren betrokkenheid tonen zijn nog steeds goud waard, maar het zou fijn zijn als zich ook wat jonge mensen zich als vrijwilliger melden.’’

De feestelijke dag in het Rhenense centrum wordt geopend met de Cuneramarkt. Die wordt van 12.00 tot 17.00 uur gehouden op de Frederik van de Paltshof en de Torenstraat. Wie een kraam wil huren voor deze markt kan meer informatie vinden op www.cuneradag.nl. Wie commercieel een kraam wil huren betaalt een kraamprijs. Verenigingen kunnen een gratis kraam krijgen. Ook dit jaar is er ruimschoots muziek. Zo speelt de Drum- en Malletband Rhenen van 12.00 tot 13.00 uur naast de Hema op de Frederik van de Paltshof.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Gezelligheid troef op de Cuneradag. Het spektakel is na twee jaar weer terug! - Jan van den Brink

MUZIKAAL PROGRAMMA Jurre Mallee vertelt verder: ,,Op dezelfde plek is er van 11.00 tot 18.00 uur een open podium. Om 12.00 uur wordt er discomuziek gedraaid door Jurjen Koops. Daarna is het de beurt aan Future Femals. Alvorens met muzikaal programma verder te gaan wordt om 13.30 uur het officiële startsein van de dag gegeven, gevolgd door een muzikaal optreden van Ramshackle en Ruby’s Eyes.”

De Rhenense carnavalsvereniging Cunehearen draagt op de Frederik van de Paltshof zorg voor de horeca. Meer muziek is er te horen in de ‘bak’ van de Cunerakerk. Daar treedt van 12.00 tot 17.00 uur de Ziderisband op. Daarna komt zanger Thomas Oudshoorn. Op de Koningshof wordt van 12.00 tot 17.00 uur een kinderplein ingericht. Met optredens van Jet ponypret zorgt Circus op de Utrechtse Heuvelrug hier voor vermaak. Daarnaast zijn er tal van doe-activiteiten voor kinderen tot 12 jaar. Er is levende have aan dieren en verder laten de Waldhoornblazers van zich horen.

Ook de Cuneratoren kan worden beklommen, om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De dag wordt van 20.00 tot 22.30 uur afgesloten met muziek. Er zijn optredens van Crescendo en Ons Genoegen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie