Gemeentehuis Veenendaal. Foto uit archief.
Gemeentehuis Veenendaal. Foto uit archief. Martin Brink

Meer ruimte voor interventie

15 mei 2022 om 19:00 Politiek

VEENENDAAL De gemeente stemt in met een extra huisvesting en begeleidingsruimte voor de doelgroep van interventieteam 23-. Het college heeft besloten op grond van de huisvestingsverordening dat de organisatie hiervoor een sociale huurwoning mag gebruiken.

door Peter Kuijpers

,,We geven toestemming dat Patrimonium woonservice één extra studio of sociale huurwoning mag onttrekken van de woningvoorraad. Hiermee willen we ruimte bieden voor de huisvesting en begeleiding van de doelgroep van Interventieteam 23-’’, legt wethouder Engbert Stroobosscher uit. Veenendaal kent twee interventieteams vanuit haar inzet op een stevige sociale basis in het Sociaal Domein. Een samenwerking van gemeente, zorg- en justitiële partners voor problemen bij kinderen en jongeren tot 23 jaar. Het andere interventieteam 23+ doet dit voor volwassenen. Zij pakken problemen op die niet verholpen zijn in de preventie en individuele zorg.

,,Interventieteam 23- begeleidt jongeren tussen de 12 en 23 jaar op meerdere leefterreinen. Het gaat om een doelgroep jongeren die een specifieke begeleiding nodig heeft die niet geboden kan worden in beschermd of begeleid wonen. Om deze personen te helpen staan wij als college toe dat er voor de zekerheid één extra woning beschikbaar mag worden gemaakt voor deze intensieve begeleiding. Interventieteam 23- zet zich in dat een jongere dan na twaalf tot achttien maanden door kan stromen naar een omklapwoning.’’ Dit gebeurt in een intensieve samenwerking van professionals, waarvoor nu de inzet met een extra studio mogelijk is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie