Een ongeluk zit in een klein hoekje.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Steve Buissinne via Pixabay

Vrijwilligersverzekering gemeente Rhenen: hoe zit dat?

13 mei 2022 om 11:33 Activiteiten Deel je nieuws

Uw vrijwilligersorganisatie wil haar zaken goed regelen. Zeker voor de vrijwilligers. De gemeente Rhenen vindt dit ook belangrijk. Daarom heeft zij als vangnet voor alle vrijwilligers in Rhenen, Elst en Achterberg een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Wat kunt u daarvan verwachten – en wat ook niet? Het Vrijwilligerssteunpunt van Welzijn Rivierstroom organiseert hierover twee voorlichtingsmomenten: woensdag 25 mei 10.00 uur in het Bestegoed Elst, Tabaksweg 22, en dinsdagavond 31 mei 19.00 uur in de Buurtgarage, Valleiweg 16 Rhenen.

Stel, uw vrijwilliger brengt kerstpakketten rond bij gezinnen in armoede. Tijdens het parkeren raakt de vrijwilliger een paaltje. Is de schade aan zijn of haar auto dan gedekt via de vrijwilligers­verzekering? Of een ander voorbeeld: uw vrijwilliger veroorzaakt per ongeluk schade aan kostbare apparatuur van uw muziekvereniging. Biedt de vrijwilligersverzekering van de gemeente Rhenen daar dan dekking voor?

Vragen stellen

De polis van de vrijwilligersverzekering geeft vaak alleen een grofmazig antwoord op de vraag wat wel en niet gedekt is. Soms blijft op papier onduidelijk hoe voorwaarden geïnterpreteerd moeten worden. Daarom organiseren we twee maal een voorlichting samen met een specialist van de gemeente Rhenen. U kunt uw vragen dan rechtstreeks stellen en eventuele voorbeelden voorleggen.

Data en opgave

De twee voorlichtingsmomenten zijn op woensdag 25 mei 10.00 uur in het Bestegoed Elst, Tabaksweg 22, en dinsdagavond 31 mei 19.00 uur in de Buurtgarage, Valleiweg 16 Rhenen. Geef u op voor één van beide voorlichtingen via vrijwilligers@rhenen.nl of stuur een bericht aan Kitty van den Hoek, 06 45 84 90 59. Kijk ook op https://www.welzijnrivierstroom.nl/gemeente-rhenen/voor-vrijwilligersorganisaties/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie