Timo van Harten bereidt zich dagelijks voor om straks ‘De puist van Rhenen' 50 keer op te klimmen.
Timo van Harten bereidt zich dagelijks voor om straks ‘De puist van Rhenen' 50 keer op te klimmen. Jan van den Brink

Timo raast deze maand 50 keer ‘De puist van Rhenen’ op voor het goede doel

11 mei 2022 om 14:32 Maatschappelijk

RHENEN Timo van Harten (30) uit Rhenen raast zaterdag 28 mei voor een goed doel maar liefst vijftig keer Dpuist van Rhenen’ op. Zo wordt de klim immers vanaf het Paardenveld naar de Oude Veenendaalseweg in de Rhenense volksmond ook wel genoemd. Een klim die favoriet is bij veel wielrenners. 

door Henk Jansen

,,Ik ken zo langzamerhand elke meter van de klim. Ik begin straks goed voorbereid aan de uitdaging. Een uitdaging waarvan ik zeker weet dat ik die volbreng, want ik doe het voor een goed doel. In september van dit jaar fiets ik de ‘Mystery Mountain’ op. Een fikse berg in Europa. Maar welke het is, weet ik niet. Als het de Ventoux is dan is dat voor mij bekend terrein, want die heb ik al drie keer beklommen’’, zegt Timo. De geboren en getogen Rhenenaar zegt te willen rijden voor stichting WensAmbulance Utrecht. Welke hoge berg het ook wordt, Timo heeft er een goede reden voor om deze sportieve uitdaging aan te  gaan. 

ZIEKE ZWAGER De deelnemers aan de Mystery Mountain laten zich sponseren voor het goede doel. ,,Ik heb dus gekozen voor stichting WensAmbulance Utrecht, omdat ik in maart van dit jaar helaas heb mogen ervaren hoe waardevol hun werk is. Mijn zwager, die met mijn oudste zus is getrouwd, is in februari van dit jaar gediagnosticeerd met een ongeneeslijke vorm van kanker en de diagnose kreeg nog maar een aantal weken te levenGelukkig is hij nog steeds onder ons. Mijn zwager is echt een taaie.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)


,,Ik ken zo langzamerhand elke meter van de klim. Ik begin straks goed voorbereid aan de uitdaging.” - Jan van den Brink

,,Vrijwel direct na de diagnose gaf hij aan nog een keer een weekeinde naar Vlieland te willen met zijn vrouw en hun vier kinderen. Dankzij de stichting WensAmbulance Utrecht is dat gelukt en hebben zij herinneringen voor het leven gemaakt. Dat heeft me doen besluiten om ook mijn bijdrage aan genoemde stichting te leveren. Dus bereid ik me momenteel sportief voor. Om op zaterdag 28 mei vijftig keer het Paardenveld op te fietsen om extra aandacht te vragen voor deze stichting en om meer mensen te laten doneren.’’ Timo laat weten inmiddels al 2500 euro aan sponsorgeld binnen te hebben en verwacht dat dit bedrag in september nog veel hoger zal zijn. 

TERRAS Als Timo op zaterdag 28 mei aan zijn klim begint, wordt bij Brasserie van Toor onderaan de Molenstraat een terras ingericht waar genodigden en sponsoren een lunch door genoemde brasserie krijgen aangeboden. Maar liefst vijftig keer wordt Timo dan gadegeslagen. ,,Ik begin dus onderaan het Paardenveld, fiets vervolgens de Nieuwe Veenendaalseweg naar beneden en ga via het centrum weer richting ‘Dpuist’. Ik hoop de uitdaging binnen een tijdsbestek van 5 uur te klaren. Want ‘De puist’ ga ik zeker vijftig keer beklimmen.’’

Meer informatie over de stichting en de mogelijkheid om te doneren is te vinden op deze website


,,Ik ken zo langzamerhand elke meter van de klim. Ik begin straks goed voorbereid aan de uitdaging."
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie