Afbeelding
Pixabay

Bijdrage voor Centrum voor Jeugd en Gezin verhoogd

8 mei 2022 om 09:49 Politiek

VEENENDAAL Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gaat haar eigen communicatie verzorgen en krijgt daarvoor extra geld. Dit heeft de gemeente zo aangepast in haar geactualiseerde dienstverleningsovereenkomst met de Stichting CJG Veenendaal.

Door Peter Kuijpers

,,Het gaat hier met name om wat de gemeente aan diensten levert aan het CJG. Van bijvoorbeeld de ICT tot zaken voor P&O’’, legt wethouder Martijn Beek uit. Hierdoor komt een deel van de vergoeding aan het CJG terug naar de gemeente. Zij voert dan taken uit voor deze stichting. ,,De afgelopen periode zou het CJG tevens communicatietaken afnemen, maar nu is toch gekozen dit uit de dienstverleningsovereenkomst te halen. Zij geven liever op hun eigen wijze en identiteit vorm aan met name flyers met informatie. Deze taak zal niet langer vanuit het gemeentehuis gebeuren.’’

De Stichting CJG Veenendaal zal nu bij een andere partij de kosten maken voor haar communicatie. ,,Voor het verzorgen van de eigen communicatie hebben wij nu de jaarlijkse bijdrage aan het CJG vanaf dit jaar verhoogd met 25.000 euro’’, besluit de wethouder. Veenendaal heeft deze financiële consequentie verwerkt in haar boekhouding en heeft het budget vanaf 1 januari 2022 verhoogd met 25.000 euro. Het CJG Veenendaal kan nu kiezen hoe en door wie zij haar communicatie laat verzorgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie