Afbeelding
Archief BDUmedia

Wel zonnepanelen maar nog niet een nieuwe gevel op gemeentehuis

4 mei 2022 om 07:51 Politiek

VEENENDAAL Het college wil vast 140 zonnepanelen op het gemeentehuis plaatsen en later beslissen over stroom opwekken met gevelpanelen. Veenendaal geeft het voorbeeld met het duurzaam maken van de gemeentelijke gebouwen, dus ook het gemeentehuis. Hier wil zij verder de gevel herstellen en denkt eraan daar tevens energie op te gaan wekken.

,,Zoals al aangekondigd heeft eind 2021 een nieuwe inspectie van de gevel plaatsgevonden. Hierbij is opnieuw geadviseerd de gevel op korte termijn te herstellen”, laat het college de gemeenteraad weten. Zij heeft verder het advies gekregen tweejaarlijks de situatie opnieuw te inspecteren, zolang geen herstel plaatsvindt. 

,,Dit gegeven geeft tijd het aanbestedingsproces op een zorgvuldige manier op te pakken. Voor wat betreft de gevel geef het ons de tijd om eerst een marktconsultatie uit te voeren. Het aanbrengen van een energie opwekkende gevel is relatief nieuw en we willen optimaal gebruik maken van de kennis en mogelijkheden die in de markt aanwezig zijn.”

ZONNEPANELEN Het college blijft daarbij zeker letten op zowel de duurzaamheid als ook de circulariteit. Wel wil zij nu vast inzetten op zonnepanelen op het dak. ,,We hebben ervoor gekozen de plaatsing van de 140 zonnepanelen op het dak als afzonderlijke opdracht in de markt te zetten. Wij doen dit, in afstemming met inkoop, meervoudige onderhands en lokaal”, besluiten burgemeester en wethouders. 

Naast het ontwerp en keuze van materialen is de planning afhankelijk van de marktomstandigheden en verkrijgbaarheid. Veenendaal verwacht dat de aanbesteding voor de panelen op het dak na de zomer zal zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie