Afbeelding
Pieter Vane

Stadsstrand helemaal klaar

21 april 2022 om 08:45 Maatschappelijk

VEENENDAAL Iedereen kan heerlijk genieten van het Stadsstrand in het midden van het koopcentrum van Veenendaal. De terrassen staan langs de rand bij de strandwoningen en in het speelzand zijn verschillende speeltoestellen voor de kinderen.De gemeente had gras neergelegd aan de andere zijde bij de gracht en hier zouden tot 24 april hekken staan, zodat het groen goed aan kon slaan.

,,Deze hekken konden eerder weg, want het was een mooie groeiperiode. Het is een aangename plek om te verpozen. Ik zie hier ook mensen langs het water zitten om wat te praten of ze zitten samen te eten”, meent wethouder Engbert Stroobosscher. Dit kan op een trappetje, waarmee je echt aan het water kunt zitten. Deze is gebouwd tijdens de nieuwe inrichting van dit verblijfsgebied in het centrum.

PETITIE Toch zijn er nu opnieuw mensen die graag de hekken terug zien komen, maar dan langs de gracht. Paulien is een petitie gestart om een omheining langs het water te krijgen. ,,Een speeltuintje voor kleine kinderen, direct naast diep water. Onverantwoord vinden wij! Wij willen een hekje om het Stadsstrand om zo de kans te verkleinen dat er ooit een kindje, wanneer je even knippert, richting het water verdwijnt om zelf even de vissen te bekijken en erin valt”, stelt zij in haar vraag om een hekje om het Stadsstrand. Zij doelt op inwoners die geven om de veiligheid van de kinderen die op het Stadsstrand spelen.

LAGE OMHEINING Volgens Pauline neemt de gemeente niet haar verantwoordelijkheid betreft het optimaliseren van de veiligheid van het Stadsstrand. Zij ziet het als een speelplek waar vliegensvlugge kleine kinderen even van dichtbij de vissen willen bekijken in niet omheind diep water. En vanaf de meeste zitplekken voor ouders is het niet te zien als er iemand in het water ligt.Volgens haar stond er in het originele plan wel een hekje, maar geeft de gemeente nu aan dat dit afbreuk zou doen aan de strandsfeer. De petitie vraagt om een lage omheining om de kans te verkleinen dat een kindje in het water verdwijnt en verdrinkt. Link naar petitie

TOEZICHT In een eerste korte reactie laat de wethouder weten dat mensen zelf toezicht moeten houden wanneer zij daar met kinderen zijn. Net als bij andere uitjes waar ook water is, zoals aan het strand. Veenendaal heeft eerder al aangegeven bij de plannen voor de gracht in het centrum dat zij niet aan beide zijden een hekje wil. De SP heeft recent al nieuwe vragen gesteld over de situatie rondom de Brouwersgracht. Omdat deze nog niet zijn beantwoord wilde de wethouder nog niet uitgebreid op deze nieuwe petitie ingaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie