Afbeelding
Pixabay

Extra geld voor betere dienstverlening

19 april 2022 om 09:30 Politiek

VEENENDAAL Kwetsbare doelgroepen beter kunnen helpen met meer geld vanuit het rijk. Dat is waar Veenendaal de extra middelen bedrijfsvoering vanuit de decembercirculaire 2021 voor wil gaan inzetten.

door Peter Kuijpers

,,Bij de gelden die wij krijgen vanuit het rijk, schuiven wij wat gelabeld is voor een bepaald doel direct door naar de betreffende posten. Dan komt het één-op-één bij de juiste bestemming’’, vertelt wethouder Marco Verloop. Veenendaal krijgt jaarlijks een uitkering uit het gemeentefonds waarmee zij veel zaken die een gemeente moet regelen kan betalen. Maar tevens komen er middelen uit Den Haag die ook Veenendaal alleen aan een bepaald doel mag uitgeven. ,,Ditmaal gaat het om geld dat is toegekend aan de verbetering van de dienstverlening. Met name verbeteringen die nodig zijn na de kinderopvangtoeslagaffaire bij het rijk. Op gemeentelijk niveau gebruiken wij deze extra middelen voor mensen in kwetsbare posities.’’

Hiermee wil Veenendaal snel beginnen. ,,Het is een te belangrijk onderwerp om mee te wachten tot de zomer. Eigenlijk kunnen we dit geld pas gebruiken wanneer de raad het ter beschikking stelt. Nu starten we vooruitlopend op deze besluitvorming met het inzetten van deze middelen. Als college willen we vast de optimalisering van de dienstverlening starten. Deze richt zich bijvoorbeeld op de rechtsbescherming van mensen, maar ook het versterken van de wijkteams en hulpverlening in het Sociaal Domein. Tot beter hulp kunnen bieden bij mensen met meervoudige problematiek. Voor de extra ondersteuning van mensen in kwetsbare posities hadden we over 2021 een bedrag van 409.000 euro gekregen, wat we nu doorschuiven naar dit jaar. Daarna krijgen we circa 300.000 euro per jaar aan extra middelen tot in 2027 voor onze bedrijfsvoering’’, aldus de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie