De pretband van Kees Schoeman is veel gevraagd op feesten en partijen.
De pretband van Kees Schoeman is veel gevraagd op feesten en partijen. De Pretband
Muziek in Veenendaal

Kees is geboren op een orgel

23 april 2022 om 07:32 Muziek

VEENENDAAL Kees Schoeman is geboren op de Brinkersteeg aan het zogenaamde ‘Rooie Mariepad’. ,,Mijn oma had daar een kruidenierswinkeltje. Ik ging naar de Groen van Prinsterenschool, daarna de LTS en de MTS gedaan. Ik ben gereedschapmaker geworden. Maar de muziek beheerst mijn leven, dat is mijn passie.”

door Co Keulstra

De vader van Kees speelde orgel in de kerk en thuis hadden ze ook een orgel. Kees groeide daar mee op. Allebei konden ze geen noot lezen, ze speelden op het ‘gevoel’. ,,Ik ben geboren naast het orgel van mijn vader, de muziek is de rode draad in mijn leven”, vervolgt Kees zijn verhaal. ,,Ik ben al vroeg begonnen met de toetsen, met twintig jaar ben ik muziek gaan maken met Doris van de Linde en nu speel ik met alles wat toetsen heeft. Accordeon, piano, orgel en keyboards. Door de vele jaren heen heb ik in een grote diversiteit van bands gespeeld in binnen- en buitenland. Ik componeer ook muziek voor onder anderen Justen de Wildt, een jonge zanger die momenteel veel aan de weg timmert. Hij zit nu bij een grote platenmaatschappij. Zelf speel ik graag (pro deo) in zorgcentra, samen met mijn vriendin Joyce, daar word ik veel voor gevraagd.”

Kees speelt ook in de akoestische pretband ‘4 op een rij’, en de rest krijg je erbij. Want ze spelen met zes muzikanten en maken van uw feestje een geweldig feest. Ze komen met een accordeon, een contrabas, een gitaar, een banjo, een mandoline en een cajon. Ze spelen daarmee op alle soorten feesten, in cafeetjes, bijvoorbeeld bij café Entree en ’t Huchie, bij voetbalverenigingen (DOVO) of privé bijeenkomsten.

Kees vertelt verder: ,,Een andere formatie is de Indische band Tjobbah, Indo Roots Music & More. Die heb ik zelf opgericht en ik speel daarin op keyboards. We worden veel gevraagd op Indische feestjes en markten, in binnen- en buitenland. In Leeuwarden, Den Haag of Zoetermeer. Zo gaan we ook veel naar Spanje om op te treden. Ook spelen we op de Nationale Oorlogsherdenking.”

Kees heeft in zijn leven veel verdriet moeten meemaken. Nu heeft hij sinds twee jaar een nieuwe vriendin, Joyce. ,,Ze is zangeres en samen treden we op in veelal zorgcentra. Ze heeft zelf in de zorg gewerkt en heeft een warm hart voor deze mensen. Daar spelen we hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek. Daar houden de mensen van. We vinden het leuk om de mensen anderhalf uur (gratis) te vermaken.”

Kees is begonnen met muziek maken bij de sociale werkplaats IW4. Samen met Doris van de Linde. Na een aantal jaren stapte hij in de band bij Arie Sterkenburg. Die band heette Melody. Daarna bij een Indonesische band dat toen Orange Lane heette. Ze traden wereldwijd op met deze band. 

Zo leerde Kees ook Indische muziek spelen en richtte later zelf de band Tjobbah op. Kees Schoeman is te boeken voor elke gelegenheid met de juiste formatie. Of het nu gaat in de ouderenzorg, een café, bruiloften en partijen, bedrijfsevenementen, Country line dance events, een Indische middag als een Kumpulan of Pasar Malam. Met de juiste formatie en met ruim 35 jaar ervaring zorgt Kees voor een geslaagde dag. Info: info@keesschoeman.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie