Afbeelding
Pixabay

CDA geschrokken van opmerkingen Rhenen over ICT-voorziening

14 april 2022 om 10:33 Politiek

VEENENDAAL Wethouder Marco Verloop heeft niet vernomen dat andere gemeenten de mening delen die Rhenen heeft geuit over ontbreken van kennis in de ICT-voorziening. Veenendaal verzorgt deze voorziening in verschillende gemeenten. Raadslid Mark Ruitenbeek van het CDA had in de raadscommissie gevraagd of Veenendaal meer problemen kan verwachten. Dit naar aanleiding van de brief, waarmee Rhenen heeft aangegeven met de dienstverleningsovereenkomst ICT te willen stoppen.

door Peter Kuijpers

De gemeente Rhenen had gemeente Veenendaal in december deze opzegging gestuurd. Naast dat zij zelf de ICT in de hand wil nemen, had zij zorgen geuit over de kwaliteit van de dienstverlening. Zoals onderbezetting en het ontbreken van kennis bij de medewerkers die niet structureel wordt opgelost. 

ICT-STAD ,,De gemeente Veenendaal doet op ICT-gebied verschillende zaken voor omliggende gemeenten. Wij profileren ons als ICT-stad. Rhenen had de nodige ongenoegens over de kwaliteit en toekomstvisie van de dienstverlening. Daar schrokken wij best wel van. Wat zegt dit over de ICT-afdeling? Moeten we soortgelijke problemen van andere gemeenten verwachten?’’, vroeg Ruitenbeek zich af.

‘ONTERECHT’ ,,Wij vinden deze opmerking onterecht. Het is geen beschrijving van de feitelijke situatie, dat betreuren wij. Rhenen wil op eigen benen staan in de ICT. Het is niet zo fijn dat zij onterecht een slecht beeld schetsen van de dienstverlening die uit Veenendaal kwam. Veel gemeenten en ook bedrijven hebben een worsteling meegemaakt dat ICT-dienstverlening met meer eisen te maken heeft. Van de overheid tot in cybersecurity. En wij zijn continu in gesprek met andere gemeenten hoe we samen kunnen optrekken’’, aldus Verloop. 

,,Bent u in goed overleg met andere gemeenten die onze dienstverlening gebruiken en dat daar het beeld wat Rhenen schetst niet wordt gedeeld?’’, wilde Ruitenbeek nog weten. ,,Dat is het beeld dat ik heb van de andere gemeenten’’, besluit de wethouder. Daarmee was de CDA gerustgesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie