Afbeelding
Lilian Steensma

Je hormonen in balans met Care for Women

13 april 2022 om 12:40 Zakelijk

VEENENDAAL Hester Overeem opende vorige week de deuren van haar Care for Women praktijk aan de Kerkewijk. Een feestelijk moment, getuige de bossen bloemen op haar bureau. Met haar kennis en eigen ervaring helpt Hester vrouwen wiens leven danig beïnvloed wordt door hormonale disbalans. En dat zijn er heel wat.

,,Als het over vrouwen en hormonen gaat, denk je vaak aan de overgang”, begint ze. ,,Die dames met overgangsklachten weten de weg naar mijn praktijk te vinden, merk ik nu al. Maar ik ben er ook voor jongere vrouwen. Misschien heb je vragen over anticonceptie, PMS, wil je van je heftige menstruatieklachten af of heb je een zwangerschapswens. Ik luister naar je en help je graag verder.”

GESPECIALISEERD Care for Women is een professionele, landelijke gezondheidsorganisatie gespecialiseerd in vrouwen en hun hormonen. Hester volgde er een intensieve opleiding en mag zich nu Care for Women specialiste noemen. Voor een gesprek met Hester heb je geen verwijzing van de huisarts nodig en consulten worden vanuit de aanvullende zorgverzekering vaak vergoed. 

GEMOPPERD Hester had zelf lange tijd last van hormonale klachten. ,,Ik heb zelf heel erg gemopperd op mijn hormonen, totdat ik me erin verdiepte en ontdekte dat hormonen niet alleen maar ellende veroorzaken. Oestrogeen bijvoorbeeld helpt hartziekten te voorkomen. Mooi, toch? Als je begrijpt hoe je hormonen werken, verandert je mindset. En het is gek, maar dat kan al veel verlichting van de klachten geven, merk ik. Ik kijk samen met jou naar wat voeding en leefstijl voor jouw klachten kan doen. Wellicht heb jij tijdens dat traject baat bij een tijdelijke, ondersteunende kuur van hoogwaardige supplementen. Ook daarover kan ik je alles vertellen.”

DIAGNOSE Vrouwen die hulp zoeken omdat ze kampen met stress, stemmingswisselingen en gebrek aan energie, krijgen vrij gemakkelijk de diagnose burn-out. Hester: ,,Dat hoeft niet de juiste diagnose te zijn. Helemaal niet als je naast die eerstgenoemde klachten ook last hebt van nachtelijk zweten, hartkloppingen en spier- en gewrichtspijn. Het kan zomaar de overgang zijn. Niets doen, helpt niet. En hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans dat je weer grip krijgt op je hormonen. Luister naar je lichaam en zorg goed voor jezelf. Ik zoek graag samen met jou naar een manier om jouw lijf en leven weer in balans de krijgen.”

Care for Women Veenendaal, Hester Overeem-van Schuppen, Kerkewijk 92, 3904 JG Veenendaal, tel. 06-19546519, www.careforwomen.nl, h.overeem@careforwomen.nl 

Deze advertorial wordt u aangeboden door Care for Women Veenendaal. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie