Afbeelding
Co Keulstra
Muziek in Veenendaal

Popkoor All4fun zingt vrolijke noten

14 april 2022 om 12:30 Muziek

VEENENDAAL Popkoor All4fun is een leuke en hartstochtelijke groep mensen die van zingen houdt en diverse popnummers ten gehore brengt. Het koor is opgericht in 2000 en heeft momenteel bijna 40 leden. Graag zouden ze nog enkele vrouwen maar vooral mannen inlijven om de groep compleet te maken.

door Co Keulstra

Het popkoor repeteert op donderdagavond in een zaal van Eltheto aan de Fluiterstraat. Als Arjanne en Ankica binnenkomen, gaan we even apart zitten voor het gesprek.

JUBILEUM ,,We zijn begin februari weer begonnen met repeteren,” vertelt Arjanne. ,,Ons kerstconcert bij de Eekhoeve in 2019 was ons laatste optreden. De voorbereidingen voor het 20 jarig bestaan in 2020 zijn helaas door het coronavirus even stilgelegd. Nu wachten we maar op ons 25 jarig bestaan. Dan gaan we echt uitpakken; we gaan werken aan een groot jubileumconcert. Tussendoor gaan we nog optreden tijdens de Culturele Week in Veenendaal, dan zijn er meerdere festiviteiten en is er op cultureel gebied genoeg te zien. Normaal treden we op bij verschillende gelegenheden, zoals het Amateurfestival en proefcultuur in Veenendaal, maar ook in de winter- en kerstperiode zijn we als koor te horen op diverse kerstmarkten en winterfairs. Op zaterdag 21 mei kun je ons vinden bij een korenfestival in Holten.”

VERSTERKING Het popkoor telt momenteel bijna 40 leden. Daar mogen nog wel leden bij komen. Iedereen is welkom, maar het koor is vooral op zoek naar mannen om hun bassen te versterken. ,,Wij zijn een popkoor en zoeken ook versterking van jonge leden die graag met ons nummers zingen van bijvoorbeeld Robbie Williams, Claudia de Breij, Queen, Aretha Franklin, Michel Jackson en Coldplay”, doet Ankica een duit in het zakje. 

,,Wij zijn blij met de enthousiaste en gedreven dirigente Leonien Koster die vanaf september 2018 als zangdocente en ervaringsdeskundige voor ons koor staat. Leonien heeft ons koor naar een hoger niveau gebracht met haar ervaring in diverse genres van muziek. Ze werkt samen met ons koor aan kwaliteit en zangtechniek”, aldus Anicka.

Popkoor All4fun heeft opgetreden in Theater Lampegiet met Ernst Daniël Smit en later ook eens met Pia Douwes. Dit waren landelijke theatershows waarin lokale koren werden uitgenodigd om mee te zingen. Ook bij Night of the Proms en Theater bij de Buren waren ze van harte welkom. ,,We treden niet alleen op in eigen regio, maar ook ver daarbuiten. Zo hebben we eerder deelgenomen aan een korenfestival in het Brabantse Oosterhout en zijn we eens vertrokken naar Nunspeet om het toegestroomde publiek bij Groenrijk toe te zingen. Ook zijn we te horen geweest in Barneveld, Bennekom, Doorwerth en Buren.” 

IN VERVOERING De vrolijke dames en vijf heren zingen er lustig op los en staan niet stil. Bij ieder nummer dat ze brengen, zijn er weer andere bewegingen of ze zwaaien met hoeden. Ze zingen mooie ballades en evergreens en swingen erop los. Zo brengen ze de toeschouwers al snel in vervoering, zodat ze onwillekeurig mee gaan doen. 

Op donderdag 5 mei is het koor te vinden op de Markt in het centrum van Veenendaal om 15.00 uur. Ook zijn geïnteresseerden van harte welkom tijdens de open repetitieavond op donderdag 12 mei vanaf 20.00 uur bij Eltheto aan de Fluiterstraat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie