Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Stedenbouwkundige ontwikkelingsvisie Het Ambacht

2 april 2022 om 19:45 Politiek

VEENENDAAL Voor het opstellen van de stedenbouwkundige ontwikkelingsvisie Het Ambacht wil de gemeente niet meer dan 150.000 euro uittrekken. Het college wil bij de gunning voor het uitwerken van de visie voor de transformatie van Het Ambacht afwijken van het inkoop- en aanbestedingsbeleid.

,,Het bureau dat de gebiedsvisie heeft uitgewerkt en het plan voor GreenFields is voor ons de aangewezen partij om tevens deze visie uit te werken. Zij hebben met het voorwerk al de nodige kennis en contacten met de omgeving opgedaan’’, aldus wethouder Dylan Lochtenberg. De ruimtelijke en programmatische kaders zijn een aantal jaren geleden vastgesteld. Het gebied moet gaan veranderen van een industrie naar een plek waar wonen centraal staat. Momenteel zijn er plannen voor een aantal appartementencomplexen met zo’n driehonderd woningen bij de Groeneveldselaan. Maar tevens denkt Veenendaal aan duurzame energie en voldoende groen in een leef- en recreatiegebied.

Dit alles moet nu een definitieve uitwerking gaan krijgen, voordat de bouw straks kan gaan aanvangen. Daarvoor heeft het college besloten met het bekende bureau verder te gaan en een maximum te stellen aan wat deze hieraan uit kan geven. ,,De kosten zijn op voorhand nog niet helemaal duidelijk, maar we hebben hier een maximum aan gesteld. Zo wie zo omdat boven de 215.000 euro dit Europees aanbesteed dient te worden. Nu is gekozen voor maximaal 150.000 euro.’’ De gemeente verwacht dat eind deze maand, begin mei, de resultaten van de deelonderzoeken rondom het project beschikbaar zijn. Hierna kan Veenendaal verder kijken naar de uitwerking van de stedenbouwkundige ontwikkelingsvisie Het Ambacht voor de transformatie naar wonen.

Door Peter Kuijpers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie