Afbeelding
Angelo Weidijk

Lunchpauzeconcert van Sjoerd Arends in De Cultuurfabriek

28 maart 2022 om 14:06 Muziek

VEENENDAAL Sjoerd Arends komt op woensdag 6 april voor een concert naar De Cultuurfabriek in Veenendaal. Kinderen zijn ook welkom: het concert valt namelijk in de Kindermuziekweek. Het optreden is onderdeel van de serie Muziek aan het Plein, een serie lunchpauzeconcerten van topmusici in De Cultuurfabriek en Spectrum.

Veelzijdig popzanger Sjoerd Arends is al vanaf jonge leeftijd niet meer van het podium weg te slaan. Hij maakte zijn debuut op 7-jarige leeftijd in de Stadsschouwburg Groningen in de kindermusical ‘Fantasco’, in samenwerking met het Haydn Instituut. In 1998 mocht hij Groningen vertegenwoordigen in de landelijke finale van het VARA Kindersongfestival op Nederland 3. Hierna heeft het zingen en optreden hem nooit meer losgelaten. Tijdens zijn jeugd volgden er (hoofd)rollen in de familievoorstellingen ‘Vertel mij wat’, ’Edel Gebedel’, ’Doornroosje’s Duizendjarige Droom’ en ‘Aladin en de Wonderlamp’, uitgevoerd door stichting Dastater. Sjoerd studeerde zang aan de Popacademie, ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Hij zingt in verschillende bands, onder andere in ‘The Gentlemen’, ‘The Rich and Famous’, ‘SESSION’, ‘The Brat Pack’, ‘Soulbeach’, ‘The Tour’ en ‘We Want More’. Hij stond op grote podia zoals AFAS Live, Lowlands, Het Concertgebouw en Tivoli. Ook maakt hij graag uitstapjes naar het theater. Zo was hij solist in de theaterproductie ‘Holland Glorie’ en deed hij backingvocals bij onder anderen Wieteke van Dort, Maarten van Roozendaal, Ernst Daniël Smit, Trijntje Oosterhuis en Leona Phillipo.

Naast het optreden en performen in verschillende projecten schrijft hij zijn eigen muziek en is hij werkzaam als vocal coach. Sjoerd Arends leidt verder het zangensemble pop/lichte muziek van De Muzen.

Dit lunchpauzeconcert vindt plaats op woensdag 6 april van 12.30 tot 13.30 uur. Een ticket kost €5. Tickets zijn te koop via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de Klantenservice in De Cultuurfabriek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie