Con Passione repeteert in een ruimte aan de Wiltonstraat 2a.
Con Passione repeteert in een ruimte aan de Wiltonstraat 2a. Co Keulstra
Muziek in Veenendaal

Ensemble Con Passione mag weer optreden: ‘De muzikanten hebben er allemaal zin in’

17 maart 2022 om 16:36 Muziek

VEENENDAAL ,,Wij zijn een enthousiast instrumenteel ensemble met een gevarieerde bezetting”, vertelt voorzitter Bertine van Maurik. ,,Het doel van ons ensemble is om samen verantwoorde, christelijke en klassieke muziek in te studeren en uit te voeren om zo Gods woord musicerend te vertolken met het verlangen dit te doen tot eer van God.”

door Co Keulstra

Vrijdag 4 februari mocht ik getuige zijn van de repetitie van Con Passione en ik hoorde strijkers, cello’s, contrabas, dwarsfluiten, hobo’s, klarinetten, trompetten, trombone en een fagot, een prachtig stuk muziek instuderen. Dit was voor een optreden in de oude kerk te Ede. Zij hebben daar de samenzang begeleid. In Ede doen ze dat elke maand.

WESTERKERK ,,Wij repeteren ook voor een concert op zaterdag 26 maart in de Westerkerk”, vervolgt Bertine. ,,Een dergelijk concert geven we elke twee jaar. Dit concert is al driemaal uitgesteld. Nu hopen we dat het doorgaat; de muzikanten hebben er allemaal zin in. Het ensemble zal dan onder leiding staan van Leander van der Steen uit Ede, die momenteel onze dirigent is. Jan Geerts is onze gastheer en zal deze avond vertellen over de inhoud van de muziek. De pianist is onze voormalige dirigent Jan Hendrik van Schothorst. De kerk is open vanaf 19.00 uur.”

Dirigent Leander van der Steen kreeg jarenlang orgelles van Jan van Gijn. In 1987 behaalde hij de eerste prijs op het orgelconcours Gelderse muziekscholen in Arnhem. Op het Utrechts Conservatorium studeerde hij de hoofdvakken schoolmuziek en orgel. In 1996 en 1997 rondde hij de vakken piano en orkest- en koordirectie af.

,,Ik ben momenteel dirigent van de Verenigde Veluwse Koren en de Reformatorische Zangvereniging Cantilene in Barneveld. Momenteel ben ik ook dirigent van Con Passione en het ensemble Parlando in Veenendaal. Ik werk mee met diverse radio- en cd-opnamen en begeleidt regelmatig koren en samenzang. Als organist ben ik verbonden aan de oude kerk in Ede.”

We proberen de muziek dicht bij de mensen te brengen.

HECHTE GROEP Con Passione repeteert drie vrijdagen per maand van 18.30 tot 19.30 uur in een ruimte van CTC Veenendaal aan de Wiltonstraat. In de achterliggende jaren zijn ze uitgegroeid tot een stabiele, enthousiaste en hechte groep musici. Ze richten zich op het begeleiden van koren en het verzorgen van intermezzo op concerten en bijvoorbeeld jubilea. Ze hebben aan veel verschillende uitvoeringen, jubilea en drie cd-opnames een bijdrage geleverd. Dus bent u op zoek naar muzikale invulling van uw feest? Zij zijn u graag van dienst.

Marnix Klooster speelt contrabas en zit in het bestuur en de muziekcommissie: ,,We proberen de muziek dicht bij de mensen te brengen. In de komende periode kijken we of dat mogelijk is bij bijvoorbeeld zorginstellingen en asielzoekerscentra. We hebben twee keer per jaar een open repetitieavond. Voor meer informatie zie: www.ensembleconpassione.nl. Op vrijdag 8 april is er weer een inloopavond.”

HET HELE LAND Ensemble Con Passione (met passie) is in september 2007 opgericht door vier jonge musici in de Adventkerk in Veenendaal. Begonnen als een vriendengroepje is het ensemble uitgegroeid naar 25 actieve leden, die prachtige klassieke en geestelijke liederen ten gehore brengen. Ze treden op aanvraag op in het hele land. Zo musiceerde zij ooit in de Kapelkerk in Alkmaar en in Bodegraven. Ze begeleiden graag samenzang, geven zelf concerten en mogen weer samen musiceren met andere koren zoals mannen- en jongerenkoren. 

Als vriend van Con Passione helpt u mee om voor het ensemble een stabiele basis te creëren. U wordt dan per mail op de hoogte gehouden van hun muzikale activiteiten en bent welkom op hun sponsoravonden. Wie ‘Vriend van Con Passione’ wil worden, kan zich melden bij: secretariaat@ensembleconpassione.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie