Wirner van Aanholt (hurkend) stelt zijn team altijd voorop.
Wirner van Aanholt (hurkend) stelt zijn team altijd voorop. PR

Jumbo Petenbos wisselt van eigenaar

9 februari 2022 om 07:23 Winkels

VEENENDAAL ,,Ik stoppen? Dat is mij wel eens gevraagd, maar nee, ik vind het werk nog veel te leuk! Al die contacten met mensen, de afwisseling en de dynamiek.” Wirner van Aanholt (59) van de Jumbo Petenbos reageert op de vraag of hij de zaak opgeeft. ,,Voorlopig zeker nog niet!” 

door Martin Brink

Maar waarom heeft hij de zaak dan verkocht en is Kees Huibers sinds 14 februari de nieuwe eigenaar? Die heeft nu drie Jumbo‘s in Veenendaal. Om de overdracht een officieel tintje mee te geven vindt maandag om 13.00 uur de sleuteloverdracht plaats in bijzijn van het personeel en wie erbij wil zijn. De zaterdag ervoor is Wirner in zijn vertrouwde Jumbo aan de Paddestoelenlaan aanwezig om de klanten die dat willen een ‘boks’ te geven.

Het zong al even rond in de wijk Petenbos: eigenaar Wirner (de naam is een samentrekking van Wim, de naam van zijn grootvader, en Werner) stopt ermee en geeft het filiaal terug aan de Jumbo-organisatie. Dat klopt ook wel, maar het verhaal erachter is natuurlijk veel en veel breder. Er zijn twee belangrijke zaken die eraan ten grondslag liggen: zoon Luuk (31) wil ook de supermarktwereld in en volgt nu een opleidingstraject bij de Jumbo Academy én de mogelijkheden om uit te breiden in Petenbos zijn helemaal op.

Uitbreiden ging hier niet meer, wat we ook geprobeerd hebben

AAN DE TAKS Wirner van Aanholt: ,,Ik ben nu met 960 m2 de kleinste van alle supermarkten in Veenendaal. Kijk eens naar andere locaties: wat er in oost is neergezet en de uitbreidingen bij de anderen. Uitbreiden ging hier niet meer, wat we ook geprobeerd hebben. We wilden aan de achterzijde een strook van vijf meter bij de winkel trekken, we probeerden een appartement aan te kopen om de dat als kantine in te richten zodat we de ruimte bij de winkel konden trekken: het mocht allemaal niet. Wij zitten hier aan onze taks, ondanks dat we de Bruna en de ruimte van de bloemenwinkel naast ons erbij trokken.” 

GORINCHEM Omdat Wirner van Aanholt nog veel ambities heeft, gaf hij bij de Jumbo-organisatie aan: kijk eens rond, laat mij weten of er iets beschikbaar is wat ik ambieer, ook qua grootte. Rond die tijd gaf zoon Luuk ook aan dat hij in de voetsporen van zijn vader wilde treden. Het kwam allemaal sneller dan gedacht. ,,Ik werd in september plotseling gebeld dat de goedlopende Jumbo in Piazza Center in Gorinchem beschikbaar kwam. De reden was minder: de 54-jarige eigenaar, die ik toevallig ook kende, was terminaal.” Hij heeft de overdracht niet meer mogen meemaken en daarom is er ook geen openingsfeest gehouden. Dat vond Wirner niet passend. 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Archieffoto uit juli 2019: Kees Huibers, Rick Hoek, Wirner van Aanholt en Eric Achterberg (v.l.n.r.) kijken uit naar de Jumbo the Maxx dagen. - Aart Aalbers

Wirner startte 23 jaar geleden de supermarkt in de grotendeels nog te ontwikkelen wijk Petenbos. Het werd een, toen nog geheten, Super de Boer. Wirner van Aanholt komt van oorsprong uit Puiflijk. Hij ging met zijn toenmalige schoonvader werken in een eigen supermarkt in Dreumel. Veenendaal werd later een nieuwe en grote uitdaging. ,,Ik kende de plaats niet.” Hij is er van gaan houden.

Nog steeds hebben we mensen van De Rooi in dienst

SUPER DE ROOI Een mooi ‘weetje’ is de afspraak dat wanneer hij startte supermarkt De Rooi aan de Groenelaan zou stoppen en het personeel overging. Dat gebeurde ook. ,,Nog steeds hebben we mensen van De Rooi in dienst. Ik noem ze: Winni Septer, Ria de Waal, Caroline van de Bovenkamp, Agnes van de Weerd, Sonja Veen en Stefan Hoogenboom. Nu hebben we in totaal honderd mensen bij ons. En weet je wat het zo leuk maakt: je ziet jonge mensen komen, vaak nog naar de grond kijkend, wat verlegen. Later zie je ze als zelfstandige mensen weggaan. Dan weet je dat ze veel hebben geleerd. Mooi vind ik dat.” Waar Wirner ook met genoegen op terugkijkt is de samenwerking met de andere Jumbo-ondernemers in Veenendaal. ,,Gezamenlijk hebben we veel acties gehouden, altijd in goed overleg.” 

VOOR DE WIJK Voor de bewoners van de wijk Petenbos zette hij ook veel activiteiten op. Hij kreeg daarvoor van de gemeente zelfs nog een waarderingsprijs. Zo ondersteunde hij met raad en daad het Lampegietersfeest in de wijk. Wie kent de grote olifant niet die vooraan reed? Dat was het idee van Wirner. ,,Vorig jaar ging het feest helaas in de wijk niet door. Misschien wel met opzet want altijd moesten wij het samen met organisatiebureau Ott Events organiseren terwijl we steeds om hulp vroegen. Die was er altijd veel te weinig. Toen gingen mensen klagen. Inmiddels zijn er bewoners die hebben aangeven de optocht te willen organiseren, dus hopelijk kan het dit jaar wel doorgaan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie