parkeerterrein Station West
parkeerterrein Station West VVD Veenendaal

VVD: schriftelijke vragen over woningbouwplannen op het parkeerterrein van station Veenendaal West

15 januari 2022 om 16:24 Lokaal Deel je nieuws

De VVD wil woningbouw èn openbare parkeerplekken bij station Veenendaal West. In de media stonden berichten over woningbouw op het parkeerterrein daar. Leo Nooteboom, raadslid VVD: “De plannen hebben tot gevolg dat het aantal openbare parkeerplaatsen fors wordt ingeperkt en van 85 naar 18 wordt teruggebracht. Wij vinden dit ongewenst en willen van het college scenario’s ontvangen waarbij hier woningbouw gerealiseerd wordt èn het aantal beschikbare openbare parkeerplaatsen gehandhaafd blijft. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door deze openbare parkeerplaatsen op de onderste bouwlaag/ bouwlagen te realiseren en meer bouwhoogte toe te staan.”

In een eerder aangenomen motie pleitten wij, met anderen, voor dubbelgebruik op parkeerterreinen die doordeweeks nauwelijks in gebruik zijn, zoals bij diverse sportterreinen. Leo Nooteboom: “Woningbouw is zeer gewenst, omdat de nood in Veenendaal hoog is. Maar de openbare parkeerplekken op dit terrein zijn juist ook doordeweeks broodnodig. Het parkeerterrein wordt volop gebruikt door treinreizigers die op station Veenendaal West opstappen, door sporters die gebruik maken van de sporthal West, door bezoekers van het winkelcentrum Ellekoot en door bezoekers van het seniorencomplex Rederijkers.” Om tal van redenen maken parkeerders dus de keuze om met de auto naar dit terrein te gaan. De VVD vindt het wensdenken dat de gebruikers van dit parkeerterrein wel de fiets zullen pakken.

Zie voor meer informatie de schriftelijke vragen die de VVD over dit onderwerp heeft gesteld aan het college op de website van VVD Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie