Geslaagde actie voor de dierenvoedselbank

13 januari 2022 om 21:16 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 15 januari was het zover: alle geld en spullen die zijn ingezameld voor Stichting Dierenvoedselbank Wageningen zijn door de organisatoren van de inzamelingsactie overhandigd aan Michel Louvet. 

De inzameling is een gemeenschappelijk project welke dit jaar voor de derde keer is georganiseerd door Dierenziekenhuis Veenendaal en Dierenkliniek Rhenen. De eigenaren en dierenartsen van deze klinieken, Robert Jassies en Eveline Snellen van Vollenhoven, wilden met kerst graag iets goeds doen voor huisdieren die het minder goed hebben dan hun gemiddelde patiënten. 

Zij zijn in navolging op het succes van voorgaande jaren een inzameling gestart onder hun cliënten. Hierbij konden niet alleen geldbedragen, maar ook voedsel en overgebleven spullen worden ingeleverd op 1 van beide praktijken. Van eigen praktijkinkomsten uit december, hebben beide klinieken ook nog een bedrag gedoneerd.  

Het resultaat mag er zijn: Vele kilo’s voer, honderden euro aan gelddonaties en talloze mandjes, riemen en speeltjes voor huisdieren. 

“Al in oktober kwamen de eerste cliënten vragen of ze weer konden doneren omdat er al flink was gespaard door onze cliënten. Volgend jaar hebben we een loods nodig voor alle spullen”, vertelt Eveline lachend. 

Dierenziekenhuis Veenendaal en Dierenkliniek Rhenen kijken met gepaste trots terug op een geslaagde actie. “Het was prachtig om te zien hoe onze cliënten zelf acties gingen opzetten, en hoe enorm deze actie leefde in onze kringen”, aldus de organisatoren. 

Op de vraag of er volgend jaar weer een vergelijkbare actie zal worden opgezet wordt door Robert een duidelijk antwoord gegeven: “na 3 keer is iets traditie, toch?

Stichting Dierenvoedselbank Wageningen is een stichting die zich belangeloos inzet voor huisdieren van gezinnen met een inkomen onder de armoedegrens. Zij zijn volledig afhankelijk van subsidies en donaties. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie