Afbeelding
Foto: Pixabay

Hebben we nog wel een huistelefoon nodig?

3 januari 2022 om 09:37 Partnercontent

We snappen het - je leest dit artikel omdat je twijfelt over je huistelefoon. Wat deed je aan vaste lijnen denken? Is het omdat je telefoon-, internet- en tv-aanbieder korting geeft als je ze alle drie krijgt? Of is het omdat je vader je vertelde dat het niet veilig is om zonder huistelefoon te leven? Misschien ben je hier om een punt te bewijzen: je denkt dat vaste lijnen een ding van het verleden zijn en je volgt de toekomst. In dit artikel vind je een paar belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het bepalen of je nog een huistelefoon nodig hebt of niet. 

Niet erg duur

Als je deel uitmaakt van de meerderheid van de mensen in Nederland die al een tv- en internetservice hebben, zou het toevoegen van een vaste lijn je niet veel moeten kosten. Voor providers zijn de kosten om vaste lijndiensten aan te bieden nominaal in vergelijking met zaken als internet en tv, die meer infrastructuur vereisen, zodat ze geen enorme kosten aan je hoeven door te rekenen. Aanbieders kunnen ook aanbiedingen aanbieden waarmee je minder geld hoeft te betalen voor betere internetsnelheden en tv-diensten als je vaste telefoondiensten in je pakket opneemt. Dit wordt ook wel alles in 1 genoemd, wat dus huistelefoon, televisie en internet is. 

Werken tijdens stroomuitval

In de meeste gevallen zal een vaste telefoon tijdens een stroomstoring nog steeds naar behoren werken. Overweeg dit als je in een gebied woont met extreme zomer- of winterstormen die je zonder stroom kunnen laten. Als je een huisbeveiligingssysteem hebt, is het zeer waarschijnlijk ook verbonden met je vaste lijn om informatie over inbreuken door te geven. Natuurlijk werkt een mobiele telefoon ook nog als de stroom uitgevallen is, maar op een gegeven moment zal dit apparaat toch echt opgeladen moeten worden. Dit kan overigens bij huistelefoons ook het geval zijn, dit hangt namelijk echt van het model af.

Geen touchscreen

Als je denkt dat een vaste lijn smartphones niet bij kan houden dan heb je eerlijk gezegd grotendeels gelijk, maar ze hebben alle essentiële belfuncties die we nu als vanzelfsprekend beschouwen. Als jij of een geliefde niet graag met touchscreens rommelt en is er niet gewoon iets speciaals aan echte, fysieke knoppen dan kan een vaste telefoon een betere ervaring bieden met dezelfde functies. Op een huistelefoon heb je immers tegenwoordig alsnog een beller ID, net zoals een mobiele telefoon. Ook kun je gebruik maken van voicemails en kun je contacten opslaan. En dat allemaal zonder dat gedoe van een touchscreen! 

Geweldige ontvangst

Je kunt je draadloze huistelefoon overal in huis meenemen en rekenen op een consistent telefoongesprek zonder uitval. Dit is essentieel als je je telefoon veel thuis gebruikt. Als je vanuit huis werkt en conferentiegesprekken voert, kun je het je niet veroorloven als de verbinding constant wegvalt. Mensen moeten horen wat je te zeggen hebt en je moet weten dat ze je zullen horen. Bij een vaste telefoon is dit normaliter altijd het geval door het goede ontvangst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie