Afbeelding
Collectie DJ Nick
Muziek in Veenendaal

DJ Nick Ende zorgt voor veelzijdige muziek

14 december 2021 om 07:27 Muziek

VEENENDAAL Nick Ende (23) is een dj die bekend staat om zijn veelzijdige en dansbare muziek. Nu gaat deze Veenendaler al een ruime zes jaar mee in de scene en heeft al voor vele volle zalen gedraaid. De dj wordt vooral ingezet in het nachtleven, maar komt ook tot zijn recht op privé feestjes waar net wat meer pit gewenst is. Het repertoire gaat van de laatste hits tot aan groovy house & tech house, R&B, club classics en lekker dansbare reggaeton.

door Co Keulstra

Nick Ende is naast dj ook producer waardoor hij zijn eigen unieke tracks en remixen op feesten en partijen draait. Hij is inclusief en exclusief apparatuur te boeken: ,,Ik studeer één dag per week Sociaal Juridisch recht in Utrecht aan de Hogeschool Utrecht. Het is mijn derde opleiding. Ik ben op mijn 18e in de muziek terecht gekomen toen mijn ouders mij hadden opgegeven om op het feestje van mijn broer muziek te gaan draaien. Ik vond het leuk om te doen en ben daarin doorgegaan. Nu word ik bijna ieder weekend geboekt om muziek te draaien, meestal in clubs, discotheken, cafeetjes en soms ook op bruiloften en partijen, maar daar adverteer ik niet voor.”

APPARATUUR Dj’s gebruiken vaak audioapparatuur die ten minste twee bronnen van opgenomen muziek tegelijkertijd kan afspelen. Dit stelt hen in staat om tracks samen te voegen om naadloze overgangen tussen opnames te creëren en unieke mixen van nummers te ontwikkelen. Dj’s gebruiken vaak gespecialiseerde dj-mixers, kleine audio-mixers met crosfaders- en cue-functies om van het ene nummer naar het andere te blenden of over te schakelen. Mixers worden ook gebruikt om vooraf te luisteren naar bronnen van opgenomen muziek in een hoofdtelefoon en aankomende nummers aan te passen om te mixen met momenteel afgespeelde muziek.

DJ Nick is een club-dj en draait meestal met de apparatuur die beschikbaar is op de locatie. Soms neemt hij zijn eigen spullen mee. Hij draait allround muziek en doet geen verzoeknummers. Hij werkt alleen en trekt volle zalen met zijn aanstekelijke muziek repertoire, waar zijn eigen unieke tracks en remixen zeker debet aan zijn. Hij wordt meestal geboekt via mond-tot-mond reclame, maar ook social media zijn een goed medium voor boekingen.

LOCATIES ,,Ik speel vaak in Veenendaal bij Het Dak van de Markt en in Ede bij Club Famous en bij café Pettycoat op het Museumplein in Ede. Ook vanuit Friesland, Amsterdam en Flevoland krijg ik boekingen binnen. Soms krijg ik wel vier boekingen op een weekend.”

Vanwege de huidige coronamaatregelen, waarbij horeca om 17.00 uur al moet sluiten, heeft DJ Nick voorlopig rust in de weekenden. ,,De laatste tijd begon ik meestal rond 20.00 uur te draaien. Soms voor een uurtje, vaker wel langer, maar om 24.00 uur is het afgelopen. In normale tijden begin ik veel later en draai dan door tot 04.30 uur in de morgen. Dan is het zondags uitslapen.”

KWALITEIT Er wordt bij een boeking een contract opgemaakt, waar iedereen zich aan moet houden. Soms willen de uitbaters minder betalen, maar Nick houdt voet bij stuk en geef geen korting. ,,Ik heb iets unieks te bieden wat anderen niet hebben, daar moet voor betaald worden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie