Prijsuitreiking in het kader van Open Monumenten Klassendag Amerongen aan de groepen 7 van de twee basisscholen....

1 december 2021 om 14:47 Lokaal Deel je nieuws

De Klassendag van Open Monumentendag Amerongen op vrijdag 10 september was een succes mede dankzij de gastvrijheid bij  Kasteel Amerongen, de Andrieskerk, het Tabaksteeltmuseum en landgoed Zuylestein.  Bijna 100 kinderen in de groepen 7 en 8 op basisschool de Wilhelmina en De Regenboog kregen die ochtend samen met hun begeleiders een inkijk in de historie en de activiteiten van die monumenten.. Het tijdschema was strak, maar de gastheren en -vrouwen hadden zich goed voorbereid.

Aan de tour door Amerongen was ook een wedstrijdelement verbonden. De opdracht luidde: maak een originele groepsfoto op één van de locaties, stuur deze op naar info@openmonumentendag.nl  en verwerk één onderwerp wat de groep heeft aangesproken tijdens de excursies in een vlog, lied, gedicht, of gefilmde presentatie.

De groepen 8 hebben niets ingestuurd, omdat zij dit laatste jaar op de basisschool al heel veel activiteiten hebben. Maar foto’s kregen we volop! Groep 7 van de Regenboog stuurde 2 verslagen van hun bezoek aan landgoed Zuylestein; groep 7 van de Wilhelminaschool had er een heus jeugdjournaal aan gewijd! Kortom: de opdrachten waren serieus opgepakt. Daarom was het heel moeilijk om toch een winnaar aan te wijzen. De Wilhelminaschool won met een kleine voorsprong een cadeaubon ad € 50,--; als groep gezamenlijk te besteden samen met hun juf of meester. Maar de troostprijs voor numero 2 was ook niet mis… toch ook nog een bon voor € 30,--. Een van de leerlingen merkte wel op, dat je daar geen Playstation voor kon kopen.....

Voor het bestuur van Open Monumentendag Amerongen was deze Klassendag ook zeer geslaagd! Onze doelstelling om kinderen zich bewust te laten zijn van nut en noodzaak om monumenten ook voor de toekomst te bewaren is behaald gelet op een van de reacties, dat de Andrieskerk na 500 jaar er nog zo mooi uitzag!

En de kinderen hebben beloofd mee te denken over het thema voor de Klassendag in 2022: duurzaamheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie