Kandidaten lijst CDA
Kandidaten lijst CDA Alize Diepgrond

CDA stelt betrouwbare overheid centraal in verkiezingsprogramma

26 november 2021 om 10:51 Lokaal Deel je nieuws

Op 24 november 2021 heeft de ALV van CDA Veenendaal de lijst en het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. Het CDA gaat de verkiezingen in met de slogan CDA; Verbindend en Voortvarend voor Veenendaal. In het programma wordt de nadruk gelegd op een betrouwbare overheid die in Veenendaal centraal moet staan. Doen wat je zegt en belooft en als gemeente open staan voor ideeën en bijdragen van inwoners. Een inwoner van Veenendaal mag door onze gemeente nooit met wantrouwen worden benaderd. Volgens het CDA hoort de overheid te staan voor het algemeen belang, de inwoners hierbij te betrekken en hun stem te horen.

‘Met dit programma willen wij een verandering binnen onze gemeente inzetten,’ zegt Harold Schonewille, lijsttrekker CDA Veenendaal. ‘We hebben een prachtige gemeente, maar op sommige punten is een inhaalslag en vernieuwing nodig.’

Daarom zet het CDA  een aantal thema’s centraal voor de komende jaren. Een tweede ontsluiting voor Veenendaal Oost omdat de verkeerssituatie daar niet langer houdbaar is. Verder wil het CDA drie icoonprojecten opstarten om de stad aantrekkelijker te maken: de Duivenweide, de inrichting van het gebied rondom het Thoomesplein inclusief het stadsstrand en het Scheepjeshofplein. Met meer groen en meer water in de binnenstad.

Verder moet er worden gebouwd voor middeninkomens, zowel op middenhuur als op koop en op dat terrein moet de gemeente ook meer de regie nemen. Volgens het CDA is gezond financieel beleid belangrijk, waarbij de OZB niet verder wordt verhoogd. Verder wil het CDA structurele ondersteuning voor organisaties die dierenmishandeling voorkomen en aanpakken. Het complete verkiezingsprogramma is inmiddels op de website van CDA Veenendaal te vinden.

Naast het verkiezingsprogramma hebben de leden ook de lijst definitief vastgesteld. Naast dat Harold Schonewille opnieuw lijstrekker is staan in de top van de lijst Alies Katerberg, Mark Ruitenbeek, Marc Dorst en Marlies Bochane.

Lijsttrekker Harold Schonewille: ‘’Met deze lijst geven we vorm aan ons ambitieuze programma, we hebben een goede mix van jonge en ervaren mensen die, op inhoud, onze stad echt verder kunnen brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij tijdens de verkiezingen onze inwoners kunnen overtuigen van ons lokale verhaal en onze plannen’’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie