Eerste digitale SP-Novemberdebat geslaagd

24 november 2021 om 18:16 Lokaal Deel je nieuws

Vanwege de coronamaatregelen kon het Novemberdebat op 22 november niet in fysieke vorm doorgaan. Maar de SP heeft succesvol omgeschakeld naar een digitaal Novemberdebat. Dit was live te volgen op Facebook en YouTube.

Onder leiding van Yolande de Meer werd er in een virtuele studio gediscussieerd over de Wooncrisis, door Sietse van der Bij (SP) en Jeroen van Zeist (Alternatief Wooninitiatief). Het derde panellid, Leo Nooteboom (VVD) moest helaas afzeggen in verband met familieomstandigheden.

Over de stelling “het woningentekort los je niet zomaar op met bouwen, bouwen, bouwen” waren beide debaters het gedeeltelijk eens. “Het hangt er wel van af wat je bouwt en voor wie,” aldus Van der Bij. Van Zeist voegde daaraan toe: “Je lost het er niet zomaar mee op, maar niet bouwen helpt sowieso niet.” Hij wil erg graag dat de woonbehoeften en de financiële mogelijkheden van Veenendalers in kaart worden gebracht, en dat daar het woningaanbod op gericht wordt.

Verspreid over de verschillende kanalen hebben er een kleine 100 personen live gekeken naar het Novemberdebat. Live-kijkers konden ook vragen aan de debaters stellen. Eén kijkersvraag was of er in Veenendaal ook een woonprotest zou komen.
SP’er Van der Bij antwoordde hierop: “Als er behoefte is aan een woonprotest, helpen we graag mee met organiseren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie