De Kleine Zeemeermin
De Kleine Zeemeermin Benning & Gladkova

Gaming techniek in theatervoorstelling de Kleine Zeemeermin

19 november 2021 om 13:36 Lokaal Deel je nieuws

Muzikale theatervoorstelling vol diepzeeanimaties (8+)

Van het beroemde sprookje De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen zijn vele vertolkingen. Altijd is het een verhaal over volwassenwording, groei, identiteit en verlangen. Het team van Theater Utrecht bewerkte hem tot een eigentijdse variant met nieuwe technieken. Een ‘onderwater’ versie. De try-out is op zondagmiddag 12 december te zien in Theater Lampegiet in Veenendaal.

In deze bijzondere theatervoorstelling lijkt het nét alsof je samen met de hoofdpersonen onder water bent. Voor de animaties wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde technologie die de acteurs de getekende wereld van de diepzee voortdurend in beweging laat brengen. Het publiek wordt met videoprojecties midden in deze geanimeerde wereld geplaatst, half onder en half boven water.

Regisseur en auteur Thibaud Delpeut werkt voor De Kleine Zeemeermin samen met een uitgebreid team van ontwerpers, animatoren, game developers, liedschrijvers, muzikanten en natuurlijk spelers. 

Het verhaal
De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. Voor het eerst mogen haar vader en oma niet blijven als het bezoekuur voorbij is. Dus in de nacht is ze alleen. Daar ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. ’s Nachts in haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

Een magisch theaterfeest vol animaties, muziek en liedjes voor het hele gezin!

Meer informatie
Voorstelling De Kleine Zeemeermin, een productie van Theater Utrecht is op zondag 12 december om 15:00 uur in Theater Lampegiet, Veenendaal. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 19,50 via www.lampegiet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie