Afbeelding
Pixabay

Meer Veenendalers en Rhenenaren wierpen vorig jaar hun hengel uit

19 november 2021 om 12:30 Overig

VEENENDAAL/RHENEN Of het nou gaat om de rust, de frisse neus of het feit dat het eenvoudig ‘socially distanced‘  te doen is: vissen blijkt een populaire coronahobby. Het aantal Nederlanders dat lid is van de sportvisbond lag vorig jaar zestien procent hoger dan in 2019, zo blijkt recent bijgewerkte cijfers van NOC*NSF. In de jaren daarvoor daalde het aantal vissers juist elk jaar. Ook in Veenendaal en Rhenen wierpen meer inwoners hun hengel uit. 

In Veenendaal was 4,3 procent van de inwoners vorig jaar lid van de sportvisbond. In 2019 ging het nog om 3,7 procent van de Veenendalers, een stijging van 0,6 procent. Daarnaast was 4,8 procent van de Rhenenaren vorig jaar lid, een verschil van 0,7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor (4,1 procent). 

VISPAS In de meeste Nederlandse wateren moeten vissers een VISpas hebben om een hengel uit te mogen werpen. Met zo’n pas zijn zij dan ook automatisch lid van de sportvisbond.

Onderzoeksbureau Kantar concludeerde vorig jaar dat er sprake is van een trendbreuk. De afgelopen jaren wierpen - tot 2020 - juist steeds minder mensen een hengel uit. Vorig jaar waren bijna zeshonderdduizend Nederlanders lid van de sportvisbond, Kantar schat dat vorig jaar in totaal bijna 1,5 miljoen Nederlanders in zoet water hebben gevist.


In deze kaart vind je per gemeente het percentage inwoners dat lid is van de sportvisbond Sportvisserij Nederland terug. Het gaat hierbij om cijfers over het jaar 2020. Daarnaast hebben we in de pop-up van de kaart ook cijfers over 2019 meegenomen. Daarnaast hebben we ook het verschil - in procentpunten - tussen beide jaren berekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie