Provincie Utrecht houdt focus op Rijnbrug

15 november 2021 om 07:22 Lokaal Deel je nieuws

Recent werd helder dat de provincie Gelderland overweegt zijn financiële toezeggingen voor de renovatie en verbreding van de Rijnbrug in te trekken. Zonder de financiële middelen van de provincie Gelderland kan de verbreding en vernieuwing van de Rijnbrug in gevaar komen.

De Rijnbrug is van wezenlijk belang voor de bereikbaarheid van Veenendaal, Rhenen, Kesteren en Amerongen en daarom zal het de leefbaarheid van deze regio negatief beïnvloeden wanneer de vernieuwing en verbreding van de Rijnbrug wordt uitgesteld of wellicht zelfs afgesteld. De Veense Statenleden Arjan Koerts van de Christenunie en het Marije Stegenga van het CDA hebben binnen de Utrechtse Provinciale Staten samen met andere politieke partijen daarom een motie ingediend om de gedeputeerde op te roepen vooral in gesprek te blijven met de provincie Gelderland en de andere betrokken partijen en waar mogelijk samen met de provincie Gelderland op te trekken om uiteindelijk toch te komen tot de realisatie van de Rijnbrug.

De gedeputeerde kon zich goed vinden in de motie gaf aan gemotiveerd te zijn om dit gezamenlijke project tot een goed einde te brengen. De motie werd vervolgens met meerderheid van stemmen aangenomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie