Jan Willem en Rina kregen bezoek van de Rhenense burgemeester
Hans van der Pas, die het paar namens de gemeente Rhenen de felicitaties overbracht
vanwege hun 50-jarig huwelijk.
Jan Willem en Rina kregen bezoek van de Rhenense burgemeester Hans van der Pas, die het paar namens de gemeente Rhenen de felicitaties overbracht vanwege hun 50-jarig huwelijk. Jan van den Brink

Het ‘bankstel’ viert het 50-jarig huwelijksfeest

11 november 2021 om 09:30 Mensen

ACHTERBERG Jan Willem Welie (74) en Rina Welie -van de Pol (70), ook wel het ‘bankstel’ genoemd, waren woensdag vijftig jaar getrouwd. De Rhenense burgemeester Hans van der Pas bracht een bezoek aan het jubilerende echtpaar en bracht hen namens de gemeente Rhenen de felicitaties over. Jan Willem en zijn Rina hopen, ondanks de corona, dat zij het gouden huwelijk met kinderen en kleinkinderen kunnen vieren.

Door Henk Jansen

Jan Willem Welie, geboren in Wageningen, werkte maar liefst 44 jaar bij de Raiffeisenbank. Eerst bij twee locaties in zijn geboortestad en vervolgens in Rhenen, de bank die destijds gevestigd was op de hoek Platanenlaan/Nieuwe Veenendaalseweg, waar hij maar liefst twintig jaar de functie van kantoorbeheerder vervulde. Het kantoor waar Jan Willem en Rina ook hun woning hadden. Rina van de Pol, een geboren Opheusdense, werkte in Wageningen op dezelfde bank. Op de vestiging van de Raiffeisenbank op de Lawickse Allee in Wageningen werd aan het stelde benaming ‘bankstel’ gegeven.

‘BANKSTEL’ Een ‘bankstel’ dat al vijftig jaar meegaat. Het echtpaar dat vanaf ’85 in Achterberg woonachtig is, en het daar nog altijd prima naar de zin heeft, is niet alleen vier kinderen, drie jongens en een dochter rijk, maar ook nog eens twaalf kleinkinderen. In ’66 meldde Jan Willem Welie zich als dienstplichtige soldaat. Hij deed een half jaar zijn plicht in eigen land, om vervolgens te worden overgeplaatst naar het Duitse Seedorf. Daarna kwam hij als bankemployé bij de Raiffeisenbank te werken.

Eerst op een vestiging op de Stadsbrink in Wageningen en vervolgens op dezelfde bank aan de Lawickse Alle in Wageningen, waar ook zijn toekomstige vrouw Rina werkzaam was, als caissière. ,,In Achterberg vonden we snel woongenot. Daar bevalt het ons nog steeds goed. Rina heeft groene vingers. Met andere woorden, zij houdt de tuin bij. Ik vermaak me graag met puzzelen’’, aldus Jan Willem Welie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie