Afbeelding
Arjenne Niessink Fotografie

Geen Sinterklaasintocht in Veenendaal dit jaar

9 november 2021 om 09:39 Corona

VEENENDAAL Als gevolg van de snel oplopende coronabesmettingen, ook in Veenendaal, gaat de Sinterklaasintocht op zaterdag 13 november in het centrum van Veenendaal niet door. Wel worden er ieder weekend kleinschalige activiteiten in het centrum georganiseerd.

Het annuleren van de intocht in het centrum is dinsdagmorgen besloten op advies van de gemeente Veenendaal en na overleg met alle betrokken organisaties en instanties. 

‘BEGRIJPELIJK’ ,,Als Winkelstad Veenendaal vinden we het uiteraard ontzettend jammer voor alle kinderen die er zo naar uit gekeken hebben. Maar het annuleren van een Sinterklaasoptocht van deze omvang is begrijpelijk gezien de huidige situatie”, zegt binnenstadsmanager Henny Jansen.

,,We hadden met zijn allen de hoop een gezellige fysieke intocht te kunnen organiseren”, reageert burgemeester Gert-Jan Kats. ,,Maar helaas zet de stijging van het aantal besmettingen ook in Veenendaal door. Tijdens de Sinterklaasintocht in Veenendaal verwachten we in ons centrum honderden mensen dicht bij elkaar. Voldoende afstand houden is dan niet te garanderen en zeker niet goed te handhaven. Het organiseren van een grootse optocht is dan ook niet te verantwoorden en niet verantwoord.”

ALTERNATIEF Toch zal de aankomst van Sinterklaas niet onopgemerkt blijven in Veenendaal. ,,We zijn druk bezig met kleinschalige activiteiten als passend alternatief”, aldus Jansen. Zo spelen er elk weekend tot aan zaterdag 5 december verschillende pietenbands, is er een Sinterklaashuis in Passage Corridor en deelt De Scheepjeshof op zaterdag 13 november bij besteding van minimaal 5 euro speculaaspoppen uit. 

Ook zullen er op zaterdag 13 november in het centrum van Veenendaal vrolijke Pieten rond. Naast het uitdelen van wat lekkers, delen ze kleurplaten uit. Deze kleurplaat kunnen kinderen na het inkleuren inleveren in de schoorsteen bij Intertoys Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie