Veenendaal Oost vanuit de lucht
Veenendaal Oost vanuit de lucht Mart Jan van Schothorst

SGP stelt vragen over ontsluiting Veenendaal Oost

8 november 2021 om 13:41 Lokaal Deel je nieuws

Veenendaal Oost slibt dicht. Niet alleen op door de weekse dagen tijdens de spits, maar evengoed op zaterdagen. Het is geen uitzondering dat er van het winkelcentrum tot de Rondweg Oost een lange file staat. En je een kwartier nodig hebt om de wijk uit te kunnen gaan. De SGP-fractie maakt zich grote zorgen over de ontsluiting van de wijk en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College.

De vragen richten zich op het beter begrijpen van de ontstane situatie. Wat is het echte probleem? Is er bij het ontwerp van de wijk rekening gehouden met minder woningen, minder auto’s en minder verkeersbewegingen? Of trekt het winkelcentrum en de scholen meer belangstelling dan aanvankelijk gedacht? 

Daarnaast is de ‘achteruitgang’ via de Dragonderweg momenteel afgesloten vanwege werkzaamheden. Wat is de planning met betrekking tot deze uitgang? Blijft deze dicht? 

Steeds duidelijker wordt verder dat de ontsluiting van Veenendaal Oost niet afhankelijk is van drukte op de Rondweg Oost. Het gebeurt regelmatig dat het verkeer op de Rondweg goed doorrijdt, maar de ontsluiting van de wijk stokt. We denken dat dit ligt aan de rotonde die niet geschikt is voor een goede doorstroming. Wat gaat het college met de provincie bespreken? Hoe kunnen de doseerlichten beter ingezet worden? Het valt op dat het verkeer op de Rondweg met hoge snelheid over de rotonde komt waardoor invoegen vanuit Veenendaal Oost moeilijk is. Wat is hier tegen te doen?

Er is al veel gesproken over een extra ontsluiting van Buurtstede en Veenderij. We hebben het college bevraagd op de stand van zaken met betrekking tot een extra ontsluiting. En welke positieve effecten zijn er te verwachten van de ontsluiting van Groenpoort?

Veenendaal Oost is een prachtige wijk in opbouw. Laten we er alles aan doen om deze wijk echt toekomstbestendig te maken, ook wat betreft infrastructuur. De ontsluiting van de wijk is echt topprioriteit!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie