De cast van Into the Woods JR.
De cast van Into the Woods JR. Miriam Drost

Kinder- en jeugdmusical ‘Into the Woods Jr.’ in de Lampegiet

8 november 2021 om 11:59 Lokaal Deel je nieuws

In deze tijd, waarin Corona nog altijd een hele grote rol speelt, is er ook onder kinderen en jongeren grote behoefte om samen te zingen en toe te werken naar een uitvoering. Stichting Kinderkoor Oase biedt deze doelgroep de gelegenheid om deze leegte te vullen en samen iets mooi te creëren met een project voor kinderen en jongeren: de musical ‘Into the Woods Junior’.

Miriam Drost, projectleider van Into the woods Jr.: “Er hebben in de het voorjaar van 2021 veel kinderen en jongeren bij de Stichting aangeklopt om te laten weten dat zij graag met een volgend project mee willen doen. Deze grote interesse was ook voor ons verrassend en motiveert ons des te meer om dit project uit te voeren. Een groep van 20 kinderen en jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 18 jaar is nu vol enthousiasme bezig met de musical en zal die op 20 november in de Lampegiet op de planken brengen.

De decorbouwers zijn jongeren die via de Veenendaalse Stichting Netwerk voor Jou ingezet worden. Jessica Bakker begeleidt deze groep vanuit Netwerk voor jou en vertelt: “Bij dit project hebben we een groep jongeren betrokken die graag hun handen uit de mouwen te kunnen steken. Zij hebben in deze tijd veel minder om handen dan normaal en hebben juist behoefte om een zinvolle bijdrage te kunnen leveren. Nu bouwen zij voor ‘Into the Woods’ het decor en dragen enorm bij aan de voorstelling door hun creatieve en praktische vaardigheden in te zetten. Een mooie bijkomstigheid is, dat zij elkaar leren kennen en ook de spelers van de musical leren kennen, waardoor hun netwerk onder leeftijdgenoten uitgebreid wordt en wellicht nieuwe vriendschappen ontstaan.”


De gemeente Veenendaal heeft met enthousiasme gereageerd op dit project en de samenwerking tussen de twee stichtingen. Dat heeft geresulteerd in ondersteuning vanuit MAAK Veenendaal én het Veense Corona Herstelfonds. Daarnaast hebben ook andere fondsen, zoals KF Hein, Prins Bernhard Cultuurfonds en Carel NengermanFonds een bijdrage toegezegd. Miriam Drost: “Het is ongelofelijk belangrijk dat deze fondsen en de gemeente dit soort projecten ondersteunen en mede mogelijk maken. Juist nu is het fijn dat kinderen en jongeren zich kunnen uiten en hun expressieve en creatieve vaardigheden kunnen blijven ontwikkelen!”

Musical Into the Woods JR.
20 november om 20.00 uur
Theater Lampegiet
Kaarten: www.koopetickets.nl/oase

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie