Afbeelding
Astrid Meyer

Afgezette woningen in Veenendaal worden gesloopt

24 oktober 2021 om 12:15 Wonen

VEENENDAAL De drie woningen aan de Prins Bernhardlaan 15, 15a en 17 moeten tegen de vlakte. Het fietspad vanaf de rotonde richting het centrum is al enige tijd afgesloten door hekken ter hoogte van de huizen. Fietsers moeten over de straat voor of langs de auto’s rijden, voor zij hun weg op het fietspad kunnen vervolgen. De hekken rondom de woningen stonden er plots en volgens een woordvoerder van de gemeente is het de bedoeling de panden te gaan slopen.

Door Peter Kuijpers

,,Eerder is al geconstateerd dat de panden aan de Prins Bernhardlaan 15, 15a en 17 constructief gebreken begonnen te vertonen. Tijdens een recente reguliere controle viel op dat de scheurvorming en scheefstand zijn toegenomen. Aan een aantal scheuren is te zien dat deze recent zijn ontstaan. Dit is uiteraard zorgwekkend en in overleg met beide pandeigenaren zijn de panden verder onderzocht.’’ 

De aanleiding voor de toename in het aantal scheuren en de scheefstand is niet bekend, maar het resulteerde wel direct in veiligheidsmaatregelen. Omdat de woningen langs het voetpad en dicht op het fietspad staan waarheen ze hellen, is een hekwerk geplaatst zodat er geen passanten langs kunnen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie